Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. május 15., szerda

Rendőrségi hír!

Bankrablás Debrecenbe !


A rendőrség közleménye szerint az ismeretlen elkövető fél egy körül ment be Debrecen belvárosában található egyik pénzintézetébe, (Csapó utca 71. szám alatti  takarékszövetkezeti fiók) az alkalmazottak elmondása szerint fegyverrel fenyegette meg őket és készpénzt követelt tőlük. Az alkalmazottak a pénztárban lévő összeget a fenyegetés hatására átadták,-aki információnk szerint egymillió forintot zsákmányolt- mellyel az ismeretlen férfi a helyszínről elmenekült.
 A rablást elkövető férfi 25-30 év körüli, 175-180 cm magas, 70-80 kg, normál testalkatú. A bűncselekmény elkövetésekor sötét farmernadrágot, sötétszürke alapon, vajszínű vagy krémszínű csíkos, kapucnis pulóvert, fekete cipőt, baseball sapkát viselt.
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányág kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a rendőrség ingyenesen hívható 107-es illetve 112-es hívószámait vagy tegyen bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán munkaidőben a 06-52-516-400/ 20-66-os telefonszámon.

Ingyenes lesz a temetés Debrecenben, ha Ön ássa a sírgödröt !?

Ugye már a gondolat is milyen morbid...!


(A kép illusztráció!)

Ingyen lesz a temetés azoknak a családoknak, akik vállalják a halott felöltöztetését és a sírásást. A szociális temetés bevezetésével segítene a kormány azokon a családokon, akik nem tudják kifizetni a több százezer forintos költségeket. A megyei temetkezési vállalat igazgatója szerint minden ötödik családnak óriási gondot jelent eltemettetni a halottat. A Debreceni Köztemető üzemeltetője azonban azt mondja, megfelelő védőoltások nélkül fertőzésveszélyt jelent a halottal érintkezni és sírt ásni...olvasható a dehir.hu oldalán.

Egy humoros (vagy mégsem?) karcolatot találtam a interneten.
Elképzeltük a helyzetet -címmel !

"Az elhunyt neve, lakcíme, születési hely, halálozási hely, évszám? Anyja neve? Nem, majd az enyém! Hogy azt temeti? Részvétem. Már nézem is… Megvan. Tudja a járást? Na, figyeljen! Végigmegy azon az ösvényen. Ott van a hűtőház… Kocsival van? Ajaj. De majd csak megoldja, a magukfajta a jég hátán is.... Szóval bemegy a papírral, amit adok, húz egy sorszámot, vár. 
A raktáros szólítani fogja, aztán a papírmunka után kiadja magának a holttestet. Zacskót hozott? Azt se? Nem baj, 1500-ért a shopban elég fasza hullazsákot tud venni, hazai termék, nem a kínai gagyi, amit a piacon árulnak. Felőlem viheti a vállán is, ha van hozzá gusztusa. De semmi földön húzgálás, mert akkor hívom a tisztiorvost. 
Érthető vagyok? A ravatalozó mellett van egy kis faház, az van kiírva, biztonsági szolgálat, de ez ne tévessze meg. A korpuszt leadja a csomagmegőrzőbe, húz egy sorszámot, vár. A raktáros szólítani fogja, aláír egy átadási-átvételit, és már viheti is a koporsót. Hullámpapír, úgyhogy vigyázzon, hogy ne essen szét. 
Ha szépen megkéri a fiúkat, segítenek berakni az öreglányt, aztán irány a sírhely! 10+áfáért mi is elvihetjük, de hívhat taxit is. Hogy hova kell vinni? Nem vészes, úgy 3 kilométer. Innen az ablakból is látni. Látja a kerítésnél azt a prérit? Ja, ja, ott a szemétlerakó mellett. 
Na, ott kedvére áshat, de aztán rendesen temesse el. Mert ha holnapra kiássák a kutyák, olyan büntetést kap, hogy az unokája is törlesztheti.
Hogy ásót se hozott? Na, ne szórakozzon velem. Akkor kaparja ki kézzel, bánom is én."
Szerk;Posta S.

Hivatalos: ingyen frissítésként érkezik a Windows 8.1 !

Windows 8 felhasználók számára ingyenesen elérhető lesz a nyár végén esedékes 8.1-es verzió - jelentette be ma a Microsoft. A frissítésként aposztrofált új szoftver fejlesztése során a cég hallgatott a felhasználók visszajelzéseire, de egyelőre nem tudni biztosan, hogy mi változik majd.

Mit ad a Windows 8.1?
A Windows Blue, vagy immár hivatalos nevén Windows 8.1 a tavaly kiadott Windows 8 módosított újra kiadásának tekinthető. A rendkívül hangos felhasználói visszajelzéseknek és a hideg piaci fogadtatásnak betudhatóan a Microsoft számos ponton változtat a rendszer működésén, a Modern felületet pedig konzisztenciájában, használhatóságában javítja. 
 A pontos módosításokról nincs rendelkezésre álló hivatalos információ, a kiszivárgó félkész szoftver és belsős értesülések szerint lazul a Modern felület kötelező jellege, és részben (vagy egészben) kikerülhető lesz. Nincs kizárva, hogy visszatérhet hagyományos formájában a Start menü és bejelentkezés után is azonnal az Asztal jelenne meg, ezzel a Modern felület teljesen háttérbe szorulna a hagyományos PC-ken.-olvasható a hwsw.hu oldalán.
Szerk;Barta P.