Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. május 16., csütörtök

Az orosz medve nem szereti ha...

...a bajszát piszkálják. A medve meg nem játék!
 
A Győzelem Napja 2013.05.09.-én Moszkva Vörös tér!
(A katonai parádé,részlet) 
(Érdekesség a járművek oldalán a vörös csillag -ami ugye nálunk önkényuralmi jelkép!?
-a szerk.)
Posta S.

Védekezz a traffipax ellen !

Sokan nincsenek tisztában vele, hogy Magyarországon nem tilos a traffipaxokat előjelző radar- és lézerdetektorok használata. A minisztérium szerint akár még szabályosabban is vezethet tőle az autós!

 
Ismeretlen utakon könnyebben szaladhat bele - még az egyébként szabálytisztelő - autós is egy bírságba, egy-egy megbúvó 40-es, 30-as tábla miatt. Ám fel lehet készülni az ilyen esetekre is, hiszen Magyarországon nem tiltott a radar és lézerdetektorok használata.

2012. szeptember 1-jétől érvényes új törvényi szabályozás kimondja: "Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát."

A radar- és lézerdetektorok pedig akár több száz méterrel is előre tudják jelezni a sebességmérő eszközöket, így lehetőség van esetlegesen korrigálni a sebességet - miközben ezek az érzékelők nem akadályozzák vagy zavarják a hatósági ellenőrzést.

A legális traffipaxjelző készülékek között találni szélvédőre rögzíthetőt, lökhárító mögé beépíthetőt, rendszámtábla keretbe szereltet. Sok termékből lehet választani, többféle kategóriában - annak függvényében, milyen minőségűre, milyen érzékenységűre van szükség, és nem mellékesen, mennyi pénzt szán rá az autós. A legális radar- és lézerdetektorok 10 000 és 300 000 forint közötti összegért kaphatók.
Hívatkozás; vezess.hu
Szerk;Barta P.