Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. május 22., szerda

Tragédia a Csúcson !

Eltűnt Erőss Zsolt és Kiss Péter, a Kancsendzönga-expedíció két csúcsmászója ereszkedés közben, 8000 méteres magasságban, keresésük egyelőre nem folytatódik - közölte szerda délelőtt a "Magyarok a világ nyolcezresein" szóvivője az MTI-vel. Vincze Szabolcs megerősíteni ugyan nem tudta a hírt, de szerinte elképzelhető, hogy Kiss Péter lezuhant. A helyszínen tartózkodó Kollár Lajos expedícióvezetőt az MTI-nek egyelőre nem sikerült elérnie.

Forrás:sportgeza.hu

„Nehéz kimondani, de szinte semmi remény nincs" arra, hogy életben vannak - fogalmazott Vincze. Hozzátette: az szinte biztos, hogy Erőss és Kiss 7600 méter - a 4-es alaptábor - fölött, a szabadban töltötte az éjszakát, a mentésükre küldött serpák ugyanis sem a táborban, sem a környéken nem találták őket. A szóvivő valószínűsítette, hogy a serpák - saját biztonságuk érdekében - elindulhattak lefelé, arra azonban kicsi az esély, hogy visszafelé találják meg a két magyar hegymászót.
„A keresés érdemi része véget ért, mert amit lehetett, a serpák megnéztek, nekik is vissza kell indulniuk, hogy biztonságos magasságba érjenek" - mondta Vincze. Ilyen kutatáskor a serpák szétszóródnak, szétnéznek ott, ahol emberi testek lehetnek belátható területen belül, de csak ésszerű határon belül kockáztatnak. Hozzátette: mivel a 4-es táborban és környékén nem találták meg a magyarokat, ők valószínűleg feljebb rekedtek, ismét a szabadban éjszakáztak a mínusz 30 fok körüli hidegben. „Ha Péter és Zsolt fent ragadtak, kint éjszakáztak, akkor gyakorlatilag semmi esélyük, hogy túlélték". 
Szerk;Barta P. 

Változik a menekültek elbírálása !

Remélhetőleg...


Július 1-jétől bevezethetik a menekültügyi őrizetet !

"A menedékkérők engedély nélküli távozása és a menekültügyi eljárással való visszaélés magas arányára tekintettel 2013. július 1-jétől bevezethetik a menekültügyi őrizetet Magyarországon. A belügyminiszter vonatkozó javaslatának általános vitáját a tervek szerint szerdán kezdi meg a parlament.
Az egyes rendészeti tárgyú törvényeket - köztük a migrációs, illetve menekültügyi törvényt - módosító javaslat célja az uniós irányelvek és rendeletek módosításának átvezetése a hazai jogszabályokon, továbbá uniós jogból fakadó kötelezettségek teljesítése.
Az Európai Bizottság korábban több ponton hiányosságokat fogalmazott meg a magyar menekültügyi szabályozással kapcsolatban, a testület leginkább a befogadás anyagi feltételeivel és a menedékkérők őrizetével kapcsolatosan jeleztek kifogásokat."
Pintér Sándor szerint a menekültügyi őrizet....tovább itt
Szerk;Posta S

Újabb bűnöző kerül szabadlábra ! (házi őrizet.)

"Újabb, kegyetlen rablógyilkossággal vádolt szabadul a rácsok mögül abból a bandából, amely védtelen időseket támadott meg országszerte – tudta meg a Blikk. R. Andrásnak mintegy két hét múlva telik le az a négy éve, amelyet ítélet nélkül a rácsok mögött töltött.

 R. András (jobbra) és öt bűntársa idős embereket gyilkolt meg és fosztott ki! /Kép;Blikk/

– Az idősebb R. Elemér és társai ellen indult büntetőügyben az ötödrendű vádlott előzetes letartóztatása június 6-ig tart – erősítette meg lapunknak a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya. A férfi, aki rokonságban áll a már kiszabadult bűntársaival, R. Elemérrel és R. Henrikkel, szintén Ároktőre térhet majd haza.

Teheti ezt azért, mert az ügyben menet közben bírót váltottak, és egy genetikai szakértői vélemény sem készült el időben, ezért elhúzódott az eljárás. Ezalatt viszont letelt az előzetes letartóztatásban maximálisan eltölthető négy év.
Bár úgy tudjuk, az első csapat szabadulását követő botrány kirobbanása után pillanatok alatt elkészült a DNS-vizsgálat, (amire ugye négy év nem volt elég! /a szerk/) a következő tárgyalást pedig a bíróság csak július 2-re tudta kitűzni. Így R. András kiszabadulásáig már biztosan nem lesz ítélet, utána viszont, ha minden jól megy, már nem kell sokáig húzni (?) az eljárást",-olvasható a blikk oldalán!
Új fejlemények!
Frissítés !
Szerk;Posta S