Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. június 1., szombat

Totális rendőri elrettentés...

...van, fogalmazott az egyik kereskedő az Európa kemping közelében zajló rendőri kivonulás és intézkedések miatt. Ilyen valóban még soha nem volt a környéken az elmúlt 13 évben a Harley fesztiválok alatt, de más rendezvények idején sem. 
 (Fotó: Orosz Péter)
Eddig a rendőrök mindig háttérből követték, hogyan zajlanak az események, most szinte főszereplővé léptek elő a pénteken kezdődő Hells Angels motoros találkozó indulásánál. A rendezvényre a szervezők mintegy húsz országból több mint kétezer vendéget várnak, többségüket motorral. Az eddigi alsóörsi motoros programokkal ellentétben ez teljesen zárt, a sajtót, de mindenki mást is kizártak róla.
Egyes becslések szerint 5-600 rendőr lehet a térségben, de a hírek szerint még legalább kétszer ennyi a határokon és a fontosabb autópályák, főutak mellett várja a motorosok érkezését. 
Az Alsóörs felől érkező autósokat, motorosokat, de az ott lakókat vagy arra járókat is igazoltatják, adataikat feljegyzik, esetenként motorjukat, Kocsijaikat átvizsgálják, volt, akinek még a kárpitját is leszedték, de a zöldséges gombáit is kutyákkal szagoltatták végig, talán bomba vagy kábítószer után kutatva. Ha valaki többször jár arra, minden alkalommal számíthat erre.
olvasható a veol.hu oldalán.
Szerk:Barta P.

Ma kezdődik a meteorológiai nyár.


Június 1-je – amikor már az Ikrek havában járunk - nem csak az év hatodik hónapjának kezdetét jelzi, hanem egyúttal a meteorológiai nyár kezdetét is. 
Az idei évben az időjárás sajnos nem igazodott a naptárhoz, hiszen szeles, hűvös, csapadékos idő van szerte az országban. Az előrejelzés szerint rövidebb napos időszakokra ugyan van kilátás, de többször erősen megnövekedhet a gomolyfelhőzet és szórványosan záporok, szélerősödéssel kísért zivatarok is kialakulhatnak. 
Általában 20 fok körül alakul a hőmérséklet. Vasárnap is marad a változékonyság több helyen záporokkal, helyenként zivatarokkal. Egy hidegfront következtében a Dunántúlon többfelé megerősödik az északnyugati szél. A szombatihoz hasonlóan alakul a hőmérséklet. 
Posta S.