Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. június 5., szerda

A " rejtett erőforrás " !


youtube forrás.

Magyarországon (is) Korlátozható lett az internet !

A cenzúrának örülni kell, mert azt jelenti hogy a diktatúra instabil!

A jövőben a bíróságok elrendelhetik egyes, külföldi szervereken lévő internetes adatok elérésének blokkolását. A büntető tárgyú törvények erről is szóló - a kormány által kezdeményezett - módosítását hétfőn a Fidesz-KDNP támogatásával fogadta el a parlament.

A változtatás lehetővé teszi a külföldi szervereken lévő adatok időleges vagy végleges hozzáférhetetlenné tételét. Ha a bíróság jogerősen elrendeli az elektronikus adat végleges hozzáférhetetlenné tételét, annak végrehajtása átadható lesz annak az országnak, amelynek területén a tárhelyszolgáltató székhelye vagy telephelye van.
Az átadásról a két ország igazságügy-miniszterei egyeztetnek, ennek során tájékoztatni kell a külföldi felet arról, hogy ha az állam egy hónapon belül nem tud eleget tenni az adatok törlésének, akkor a bíróság elrendeli a blokkolással történő végrehajtást.!
Ugyanilyen megkereséseket a külföldi felektől (bár ilyen még nem volt...a szerk.) Magyarországnak át kell vennie, és a bíróságnak döntenie kell a végrehajtásról. A külföldi ítélet alapján elrendelt végrehajtást haladéktalanul meg kell szüntetni, ha a külföldi ítélet végrehajthatósága megszűnt.
A rendelkezés júliustól hatályos, ugyanakkor féléves türelmi időt enged a jogszabály azokra az esetekre, amikor nem a tárhelyszolgáltatónak kell eltávolítani a bűncselekményt megvalósító tartalmat, hanem az internetszolgáltatónak blokkolni. 2014. január 1-je után viszont bírsággal is rákényszeríthető lesz az internetszolgáltató a blokkolásra.
A jogszabály indoklása szerint egyre nő az interneten keresztül elkövetett bűncselekmények száma, és különösen kiszolgáltatottak a gyerekek. Ezért a kormány a kiskorúak szexuális bántalmazása, kizsákmányolása és a gyermekpornográfia elleni fellépés lehetővé tétele érdekében kezdeményezte a változtatást. (...vagy talán ami nekem nem tetszik azt letiltom?A hatalom nem eszköz; a hatalom cél.-a szerk.)
Forrás;technologia.hu
Szerk;Posta S. 

Az Éjjel-nappal Budapest szókincse.

„Te normális vagy?”
Ha a Dallas ivós játékát átemelnénk az Éjjel-nappal Budapestbe, és az lenne a szabály, hogy annyiszor kell letolni egy felest, ahányszor elhangzik a „Te normális vagy?!” felkiáltás, akkor pár perc alatt a toxikológián találnánk magunkat.
 kép: nlcafe.hu

Találomra választottam ki egy epizódot (2013. május 28. – 73. rész.) Az első „normálisig” 3 perc 22 másodpercet kellett várni....olvasható a  nlcafe.hu  oldalán.

(Hasonló szókinccsel rendelkezők vannak szinte minden reality sorozat amatőr "szereplői" között. Családi titkok,a Gyanú árnyékában "ezt nem hiszem el " öt perc alatt tízszer elhangzó méltatlankodás után nekem  a hátamon feláll a szőr !-a szerk.
Szerk;Barta P.