Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. június 12., szerda

A Microsoft lehallgathatja az üzenetváltásokat a Skype-on!

 Az Ars Technica riportja szerint Redmond rendszeresen beleolvas a felhasználók által küldött üzenetekbe.


A felhasználók többsége biztonságos, titkosított adattovábbító megoldásokat használó kommunikációs csatornának tartja a Skype-ot. Az Ars Technica riportja szerint közel sem ennyire rózsás a helyzet: a VoIP-szolgáltatást üzemeltető Microsoft rendszeresen szkenneli az üzenetváltásokat.
Az internetes lap szakértői Ashtan Solitani biztonsági szakértővel közös kísérletük során megállapították, hogy a Skype-on keresztül küldött üzeneteik több mint feléhez egy, a Microsofthoz tartozó IP-címet használó gép is hozzáfért. Ami azt jelenti, hogy a vállalat képes a weben keresztül utazó üzenetek elfogására és tanulmányozására – ráadásul rendszeresen meg is teszi ezt.
techcorner információ.
Barta P.

Amerika ellenőrzi az MNB-t ?

Kommentár nélkül !

 
Posta S.

Amikor a fagyi visszanyal...

Várhatóan legjobb játékosa nélkül kénytelen pályára lépni a szlovák férfi kosárlabda-válogatott a 2015-ös Európa-bajnokság előselejtező mérkőzésein, mivel a csapat korábbi vezéregyénisége, Anton Gavel elveszítette szlovák állampolgárságát,tehát már nem játszhat a nemzeti együttesben.
 Mint ismeretes, a magyarok kettős állampolgárságára szabott új törvény miatt aki egy másik állam polgára lesz, az a szlovákot automatikusan elveszíti.

A kassai születésű Gavelt tavaly az év kosarasának választottak Szlovákiában, évekig a szlovák válogatott egyik legjobb játékosának számított. Négy éve igazolt a német Brose Baskets Bamberghez, amellyel többször megnyerte a bajnokságot és diadalmaskodott a kupában is. A 28 éves irányítót a 2011-12-es idényben a Bundesliga legjobb védőjátékosának választották. Tavaly új, kétéves szerződést kötött a Bamberggel, és felvette a német állampolgárságot, így a hatályos szlovák állampolgársági törvény értelmében elveszítette szlovák állampolgárságát-olvasható a alfahir.hu oldalán.
Szerk;Posta S.