Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. június 13., csütörtök

"Szolgálunk és védünk"a szlogen,de...

...leginkább pénzbehajtók vagyunk, (Lehet hogy egy kicsit elragadtattam magam,de én így érzékelem a mai állapotokat-a szerk.)mert ez jutott eszembe az alábbi cikk olvasásakor!
"Láthatósági mellény nélkül, éjszaka, gyalogosan egy mellékúton: ötvenezer forint. A kiszabható maximális büntetést mérték a rendőrök egy bábonymegyeri fiatalemberre. Megváltozott a rendőrség büntetési gyakorlata, figyelmeztetésnek már híre-hamva sincs, így érzik több észak-somogyi kistelepülésen, ahol sokan nagyon kevésből élnek.
A rendőrség bírságolási, büntetési gyakorlata az elmúlt hónapok során nem változott” – ezt válaszolta megkeresésünkre a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság (SMRFK) sajtószolgálata. Kérdésünket több, az elmúlt időszakban történt, valamennyi esetben jogilag rendben lévő, ám sokak által aránytalannak ítélt bírságkiszabás indokolta. Nagy port verhetett fel a márciusi hóviharban Ságvár és Ádánd között árokba borult furgon megbírságolása, mert a frissebb eseteket elmesélő olvasóink párhuzamot vonva ma is felemlegetik azt is.
– Fiam a pincesorra indult gyalog és százötven métert tett meg a tengődi erdei úton – így bábonymegyeri olvasónk. – A rendőrök egy motorost üldöztek, de szem elől tévesztették, a fiamat azonban, ha már arra jártak, megállították és megbüntették, mert nem volt rajta láthatósági mellény. Az egyik rendőr megkérdezte, ismeri-e a motorost. A fiam nemmel felelt, mire a rendőr: „Akkor köszönje ezt a motoros barátjának”. És a lehetséges maximumot, ötvenezer forintos büntetést szabott ki.
A büntetés mértéke azonban szerintünk aránytalan a tett súlyához képest. Felülvizsgálati kérelmet nyújtottunk be, de a siófoki rendőrkapitányságon elutasították!" A részletes írás itt olvasható.

A cikk írója-Fónai Imre-még egy nagyon igaz és érdekes kommentárt fűzött hozzá:
"Komoly visszatartó erőt jelentenek a tetemes bírságösszegek, ezért aztán a közúti szabályszegések száma is csökkenőben. Ebből pedig az következik, hogy egyre nehezebben „teljesítik” a rendőrök az elvárt bírságbevételt. Ilyen előírás persze, mint azt a márciusi hóviharos, furgonos eset taglalásakor is megtudhattuk, hivatalosan nincsen. Csakhogy akkor is idéztük a korábbi rendőrségi vezetőt, aki szerint „bizony számon lett kérve az a kapitányság, amelyik e téren elmaradt a többitől”.
Figyelmeztetés, arányosság, emberség, jóindulat-mindezzel aligha összeférő szép szavak. "
Megosztotta: Barta P.

Rágyújtanák a házat a cseh ötös ikrekre...

...cigány származása miatt . (Ezek szerint nem csak nálunk van "rasszizmus"?-a szerk.)

A gyerekek anyja Alexandra Kinová fényképet  nem enged nyilvánosságra hozni az ötös ikrekről !
„Sokasodnak a fenyegető levelek, amelyeknek a névtelen szerzői azzal riogatnak bennünket, hogy ha hazahozzuk a gyermekeinket, akkor ránk gyújtják a lakást. Mivel ilyen rasszista cselekedet már megtörtént országunkban, ezért arra kértük a milovicei polgármestert, hogy ne földszinti lakást adjanak, és az ablaküveget különleges fóliával vonják be, amelyeket nem lehet kövekkel betörni. Mert bizony félünk az elvetemült személyektől. Ezért legalább az iskolás korukig egyetlen fotójuk közlését sem engedélyezem.
Petra Sanáková főorvos asszony szerint, ha váratlan fejlemények nem jönnek közbe, akkor július elején hazamehetnek a csecsemők, akikre odahaza egy négyéves báty már vár. Az önkormányzat erre az alkalomra mikrobuszt bérel a nyolctagúra bővült családnak ! -részletek  ITT.
Szerk:Posta S.