Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. június 15., szombat

Tanmese.

Számtalan levelet,reklámot spam-et szoktunk kapni  postafiókunkba amit gondolkozás nélkül törlünk,de most egy levél felkeltette a figyelmemet és úgy döntöttem megosztom,mert szerintem nagyon aktuális!
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


"Tanmese a naplopókat eltartó 'szociális programokról'

Egy amerikai közgazdasági professzor egyszer kijelentette, hogy ő sosem buktat meg egyetlen diákot sem, viszont nemrégiben egy egész osztályt megbuktatott.
A professzort az háborította fel, hogy a diákok kitartottak az “Obama care” nevű szociális program mellett, szerintük nagyszerűen működik. A diákok arra hivatkoztak, hogy nem lesz többet szegénység, sem gazdagság, mindenki egyenlő alapok, egyenlő feltételek mellett fog élni.
A professzor, aki nem értett egyet a diákjaival, azt monda, gondolják ki a tervet, és majd elválik, kinek lesz igaza. A tanár azt javasolta, hogy attól a perctől mindenki osztályzatát összeadják, és egy átlag osztályzatot fog kapni mindenki. A diákok beleegyeztek a tanár javaslatába. Addig a legjobb 5-öst, míg a legrosszabb 1-es osztályzatot kapott.

Az első teszt után minden diák 4-est kapott. Azok, akik nem tanultak kellőképpen, örültek az eredménynek, viszont azok, akik sokat tanultak, kellemetlenül érezték magukat.
A második teszt során azok a tanulók, akik az elsőnél keveset tanultak, még kevesebbet tanultak, míg akik először is beleadtak mindent, úgy gondolták, nincs értelme keményen dolgozni a jobb jegyért, míg a többiek lazsálnak. A második teszt eredménye mindenki számára 2-es lett. 
A harmadik tesztnél már szinte senki nem fektetett energiát és időt a tanulásra, így az egész diáksereg megbukott.
Ekkor a professzor azt mondta nekik, hogy a szocializmus ugyanilyen módon alapszik, és azért fog az is megbukni. Mert ha a jutalom elég nagy, a szorgalom is nagyobb, hogy valaki sikeres legyen. De ha egy kormány elveszi a jutalmat az igyekvőktől, hogy a lusta is jól járjon, senki nem fogja törni magát, ha ő azért kevesebbet kap.

Itt van még 5 nagyon tanulságos mondat:

1. Nem lehet a szegényeket sikeressé tenni azzal, hogy a gazdagabbakat kifosztod.
2. Ha kapsz valamit, amiért neked nem kellett dolgoznod, azért egész biztos valaki másnak kellett érte megdolgozni.
3. A kormány nem tud adni senkinek semmit addig, amíg azt valaki mástól el nem veszi először.
4. Semmit nem tudsz megtöbbszörözni úgy, hogy először elosztod.
5. Mikor a nép fele úgy gondolja, hogy nekik nem kell dolgozni, mert a másik fele úgyis eltartja, és mikor a másik fél rájön arra, hogy akármennyit dolgozik, a kormány a fizetésük felét arra költi állandóan, aki nem csinál semmit, ez a kezdete annak, hogy az a nemzet a bukás felé halad.''
Körtvélyesy V.

Kutyahűség.

Oroszországban egy autós mobiltelefonjával vette fel, hogyan hömpölyög a medréből kiszabadult víz az utcákon, mikor egy kerekesszékes férfira lett figyelmes. Meg is akart állni, hogy segítsen a bajbajutott mozgássérülten, de az csak legyintett neki, hogy menjen tovább.
Ekkor bukkant elő a kerekesszék mögül egy farkát csóváló kutyus, aki lelkesen tologatta az idős embert kifelé a vízből.
Youtube forrás.
Megosztotta;Posta S.

Kilátástalanságban Magyarországon...

„Képtelenek voltunk Magyarországon a kilátástalanságban élni." 

(Fotó: TN)
Észak-Németországban, a Hamburgtól hetven kilométerre fekvő, marcipánjáról híres, ezeréves múltú, csodálatos Hanza-városban, Lübeckben él a paksi Mezősi Árpád és barátnője, a szintén tolnai – kistormási – Mester Julianna. Megtalálták számításukat, otthonra leltek, nem készülnek visszatérni Magyarországra !

Egyszerűen elég volt !
A végleges döntést tavaly februárban hozták meg, májusban költöztek. – Az okok száma végtelen, de röviden s tömören nem láttuk a tervezhető, stabil jövőnket. (Ez a mondat sok mindent elárul-a szerk.) 
 Képtelenek voltunk bizonytalanságban, kilátástalanságban létezni. Egyszerűen elég volt – magyarázza Árpád. Julcsi már Magyarországon is jó ideje német cégeknél dolgozott, ő is tanult általános iskolában németet, így a nyelvterület adott volt. A lübecki ajánlat a söréről ismert kelet-németországi Radeberggel „versengett”. Rövid mérlegelés után döntöttek Lübeck mellett, de a két fő szempont az volt, hogy még mindig van gazdasági különbség az egykori demokratikus és szövetségi Németország között, a másik meg a tengerpart.-meséli a 25 esztendős Mezősi Árpád. A teljes írás ITT olvasható.
Barta P.