Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. június 21., péntek

Humor képekben.

Mentor "fiatalítás" az X Faktornál.
Az "Orosz meló"!

Ahol sok a munkanélküli,ott a leglehetetlenebb hülyeségeket is kitalálnak a foglalkoztatás növelésére mint pl-úl Oroszországban ahogy a videón is látszik,ahol a munkások baltával gyalogos átkelőhelyet távolítanak el !
(Még az szerencse,hogy nálunk már "egymillió (?) munkahely létesült" az elmúlt három évben és nem találnak ki hasonló badarságokat...vagy ami késik,nem múlik?-a szerk.)

Szerk;Posta S.

Te hogyan csinálod?

Ha gyorsan akarod fel felfújni a kerekedet!

...de ha kezdő vagy meg se próbáld !

Posta S

Itt a nyár.

Június 21-e a csillagászati nyár kezdete. 
Ezen a napon a leghosszabb a Nap égen megtett útja (nálunk északkeleten kél, és északnyugaton nyugszik), a Ráktérítő magasságában tűz merőlegesen a földre. A Ráktérítő az északi szélesség 23,5 fokán átmenő szélességi kör. Nevét onnan kapta, hogy a Nap az északi félgömbön a Rák jegyébe lépve hág a legmagasabbra, a Ráktérítő magasságába, itt megfordul, majd süllyedni kezd az Egyenlítő felé. 
Az év leghosszabb napját ezért nevezik nyári napfordulónak (a déli félgömbről nézve ekkor jár a Nap a legalacsonyabban, ott ez a nap a téli napforduló). 
A napfordulat a gyakorlatban nem a nyár kezdetét jelzi. Mi június 1-jétől számoljuk a nyarat (meteorológiai nyár), a kínaiak a régi keltákhoz hasonlóan május 5-étől. Náluk június 21-én a zeniten járó Nappal együtt tetőzik a nyár.