Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. június 25., kedd

Az új BTK...

...július 1-jén lép hatályba a jelenleginél több tekintetben szigorúbb kódex. 

Az új büntető törvénykönyv egyes bűncselekményeknél 12 évre szállítja le a büntethetőség korhatárát, szigorít egyes büntetési tételeket, bevezet új büntetési nemeket, például az elzárást, új bűncselekményként pedig a jogellenes termőföldszerzést és a gazdasági csalást! Ezzel az úgynevezett zsebszerződéseket akarják megakadályozni. Akár öt év börtönt is kaphatnak a szerződő felek, de a közreműködő ügyvédek és közjegyzők is büntethetők lesznek.
A drogfüggőkre vonatkozó speciális, enyhébb szabályok megszűnnek, és szigorodik az ittas vezetés szabályozása is. A sofőr 5 ezrelék feletti véralkoholszintje is bűncselekménynek számít majd, ez egy átlagos testalkatú embernél két pohár sörrel elérhető.

A jövő héten életbe lépő új büntetőtörvénykönyv szerint a mostaninál szélesebb lesz a jogos védelem lehetősége. Ha például valakit fegyveresen megtámadnak a lakásában, akkor nem kell meggyőződnie arról, hogy a támadó az életére tör-e, -akár meg is ölheti! 
(Rettegjetek betörők!-a szerk.  ) 

Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerint az új kódex szigorú, de nem kegyetlen. "Elsősorban az erőszakos bűncselekmények elkövetőinek és a bűnismétlőkre helyezi a büntetőjog szigorát, miközben az első bűntényesek vagy enyhébb bűncselekményt elkövetők számára új lehetőséget biztosít a Btk." - olvasható a hirado.hu oldalán.  
Szerk:Posta S.

No komment.

A nyár "sötét" oldala..


Hihetetlen történet...

...de le van írva,hogy Oláh Ibolya a Megasztár 2003–2004-es év második helyezettje dolgozni fog (?) mert úgy néz ki,hogy "a dal véget ért"! (...hát ezt is megértük,hogy egy "rejtett erőforrás"munkára adja a fejét? Hová jut ez a világ!-a szerk.)

Nem könnyű zenésznek lenni. Ez derül ki a Bors egyik mai híréből, mely azt taglalja, hogy Oláh Ibolya menedzsere lelépett, a szponzorai visszaléptek, így nem tudja elkészíteni új lemezét.
"Sajnos csak a háromnegyedéig tudtuk befejezni, most minden áll, és nem tudom, mikor foghatunk hozzá újra. A stúdiót ki kell fizetni, a hangmérnököt is, szóval vannak még olyan kiadások, amiket finanszírozni kellene, de mivel egyetlen fellépésünk sincs, ezért nincs miből." - fejtette ki a lapnak Oláh, aki csak annyit mondott, szakmát fog tanulni, de, hogy mit, az sajnos nem derült ki.
"Nem kellett sokat gondolkodnom azon, hogy mit tegyek. Új bevételi források után kell néznem, ezért beiratkoztam egy tanfolyamra. Nem szégyen a munka, jó a teherbírásom, tanulok egy szakmát. Még nem szeretném megmondani, mi az, de kétkezi meló."
Barta P.