Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. június 26., szerda

Volt Sámsonkerti képviselő...

...a bíróság előtt! 
A vád vesztegetés. A korábbi polgármester-jelölt állítólag 2 milliót kért a kampányhoz – ingatlanok vételárából.
A Központi Nyomozó Főügyészség vádirata szerint az első- (M. Attila Gyula) és a másodrendű vádlottat (P. Elek) a 2006-os önkormányzati választáson a hajdúsámsoni képviselő-testület tagjaivá választották.
Az elsőrendű vádlott alpolgármesteri feladatokat is ellátott, illetve ő volt a képviselőtestület legnagyobb frakciójának vezetője is. Az ügyészség megállapította, hogy a 2010-es választások közeledtével, 2009 elején a másodrendű vádlott a frakcióban és a képviselőtestületben is egyre erőteljesebben szorgalmazta, hogy induljon el a választási programjukban szereplő sámsonkerti egészségház megvalósítása!
2009 májusában ennek hatására egyhangú határozatot hozott a testület arról, hogy a Hajdúsámsonhoz tartozó Sámsonkertben komplex módon fejlesztik az egészségügyi alapellátást: felnőtt és gyermek háziorvosi rendelőt, valamint anya- és kisgyermek tanácsadót hoznak létre. Az önkormányzat két verzióban gondolkodott: vagy az iskolaudvar egy részén épít egy új létesítményt vagy egy meglévő ingatlanban alakítja ki. 
Az önkormányzat hirdetményt tett közzé, amelyre jelentkezve V. A. felajánlotta ikerházi, 131 négyzetméteres házát. Az ikerház építője egyébként a másodrendű vádlott volt; az ikerház másik fele az ő lánya tulajdonában állt.

 

Visszakért volna 1-1 millió forintot

Az építész-tervező szemrevételezte V. A. lakását, majd megállapította, hogy egymagában nem lenne elegendő az egészségügyi komplexum kialakításához, viszont az ikerház másik felével együtt már igen. A szakvéleményre tekintettel P. Elek lánya is felajánlotta házát az önkormányzatnak. Közben az önkormányzati választások egyre közeledtek és M. Attila Gyula, aki pártja polgármester-jelöltje is volt, igyekezett pénzt szerezni a kampányhoz. A vádhatóság szerint azt tervezte, hogy az egészségházhoz felajánlott két ingatlan tulajdonosaitól is visszakér...Folytatás ITT !
 Barta P.

Miért nem csodálkozom?

Nem büntetik meg a miniszterelnököt, amiért nem kötötte be a biztonsági övét. Az ügyészség szerint ugyanis nem követett el szabálysértést!


A Népszava két hete a rendőrséghez fordult, mivel Orbán Viktor, illetve testőre egy, még az árvíz idején forgatott, a Facebookra is kikerült videó felvétel szerint biztonsági öv nélkül autózott. Miután a rendőrség egyáltalán nem reagált a megkeresésre, miszerint miért nem indítanak eljárást közlekedési szabályszegés ügyében,(Bár a rendőrség korábbi gyakorlata az volt, hogy sajtófotókon, videofelvételeken rögzített szabálysértések miatt rendre eljárást indított.Most nem. Ez ugye érthető...vagy mégsem?-a szerk.) a lap a Legfőbb Ügyészséghez fordult. Az ügyészség viszont kedden azt közölte: nem történt szabálysértés.(?)

„A biztonsági öv használatára vonatkozó rendelkezések esetleges megszegésének vizsgálata 2009 óta a közigazgatási eljárás alá tartozik. A rendőrség közigazgatási eljárásai tekintetében az ügyészség a rendőrségnek nem felügyeleti szerve, ebből következően felügyeleti jogokkal sem rendelkezik" – magyarázta dr. Fazekas Géza főügyészhelyettes-szóvivő.
Forrás:hir24.hu
Szerk:Posta S.