Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. július 4., csütörtök

...na ez a tragédia !


"Nektek volt már olyan érzésetek az új Nemzeti Dohányboltok bármelyikébe betérve, hogy akárhogy is próbál jópofizni a pult túloldalán lévő, mégiscsak egy sunyi tolvajnak adod a pénzed? A fideszes lenyúlós biznisz sötétített üvegű templomaiban eleddig kétszer voltam cigivétel végett. Mindkétszer haragudtam az eladóra, és ennek megfelelően is zajlott a vásárlás: Köszönés, cigit kérek, kifizetem, köszönés, el"....a teljes írást itt olvashatod !
Szerk;Barta P.

Ismét a Kúria előtt a devizahitel-ügy !

A Kúria múlt hétről mára halasztotta a devizahiteles perrel kapcsolatos döntését. (vajon mire várva...?-a szerk.) A tárgyalás délután kettőkor kezdődik. A felperes hitelfelvevő szerint érvénytelen a hitelszerződése, mivel az OTP a devizaárfolyam különbözetet nem tüntette fel azon költségként (jóllehet a THM számításánál figyelembe vette).

A tét a szerződés érvénytelenítése, illetve az eredeti állapotok visszaállítása. Utóbbi különösen érdekes helyzetet vet fel, hiszen mind a hitel alapját képező devizaárfolyam, mind a jelzálogként használt ingatlan árfolyama jelentősen különbözik az évekkel ezelőtti szinttől. Ugyan a magyar nem precedens jog, de a többi bíróság mankóként használhatja a Kúria döntését ez ügyben - mondják az Equilor elemzői. A PSZÁF elnökének Kúriához intézett levele szerint egy kedvezőtlen döntés szélsőséges esetben, bankpánikhoz, és így akár államcsődhöz is vezethet.
A forrás hírt (orientpress.hu) megosztotta; Posta S.