Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. július 7., vasárnap

FELHÍVÁS !

Tisztelt Földtulajdonos! Hajdúsámson Város Önkormányzata a város külterületén lévő termőföldek és zártkertek őrzése és védelme érdekében mezei őrszolgálatot kíván létesíteni 100 fő földtulajdonos írásbeli kezdeményezése alapján.

A létesítendő őrszolgálat tervezett létszáma 1 fő.
A mezőőr tevékenysége során együttműködik a rendőrséggel és az illetékes vadásztársasággal.

Az önkormányzat mezőőri őrszolgálat megalakítási, fenntartási és működési költségeit a földhasználó, illetőleg a földtulajdonos által fizetett mezőőri járulékból, valamint a központi költségvetésben e célra biztosított hozzájárulásból kívánja fedezni.
A mezőőri járulék mértéke évente
- külterületen szántó, szőlő, gyümölcsös,  kert, rét, legelő, nádas művelési ágú, ingatlan esetén minden megkezdett hektár után: 1.000 Ft/ha/év
- zártkerti szántó, szőlő, gyümölcsös, kert, rét, legelő, nádas művelési ágú ingatlanok esetében minden megkezdett 100 m2 után: 50 Ft/m2/év
A járulékot földhasználónként összevontan kell megállapítani. A járulékot a kötelezett évente két egyenlő részletben minden év március 15-ig és szeptember 15-ig fizeti meg.

Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselő-testülete 169/2013 (VI. 30.) öh. sz. határozatában elhatározta, hogy a mezőőri szolgálat ismételt felállítása érdekében az érintett földtulajdonosok véleményét kikéri.
Kérem, hogy az innen letölthető adatlapot kitöltve 2013. július 12-ig a Hajdúsámsoni Polgármesteri Hivatal postacímére (4251 Hajdúsámson, Szabadság tér 5.) visszaküldeni, személyesen a Hajdúsámsoni Polgármesteri Hivatal „A” épület 6.-7. irodáinak valamelyikében leadni vagy  a varosfejlesztesiiroda@hajdusamson.hu e-mailcímre megküldeni szíveskedjen. 

Amennyiben az adatlapot nem küldi vissza a fenti időpontig, úgy véleményét hozzájárulásnak vesszük!

Hajdúsámson, 2013. július 2.


Hamza Gábor 
polgármester

A "vendégséggel" nem illik visszaélni !

 Szoboszlai F. olvasónk hozzánk küldött emailjéből idézek -a teljesség igénye nélkül- egy részletet,amelyet egy korábbi cikkünkhöz fűzött hozzá kommentárként,amely ITT olvasható!

(...)"Munkám során elég sokat utazgatok így havonta pár napot szoktam tölteni Luxemburgban is.Az alábbi eset még tavasszal történt, aminek szemtanúja voltam.

Egyszer egy megállóban feltolult kb.tíz főből álló nehezen integrálható "rejtett tartalék" a buszra és a jegyüket kérő vezetőnek jó hangosan röhögve bemutatták a középső ujjaikat.
Nem tudták, hogy a buszokon van egy "diszkrét riasztó" gombocska.
A sofőr nem vitatkozott, az ajtót szomorú arccal becsukta és nyugodtan elindult a megállóból. Majd kb 5 (!) perc után megállt csendesen az előtte/mögötte csak a kék villogóval haladó és megálló rendőr autók között.
Aztán minden kinyíló ajtón felszállt két-két rendőr.. csodálatos élmény volt látni, ahogy a mocskosok pofájáról lehervadt a vigyor...egy helyi mamika meg is kérdezte, hogy ugyan hova is viszik a "fiatalokat" mire a vigyorgó zsaru ennyit mondott; semmi ok az aggodalomra nénike,megyünk a repülőtérre... hahaha.
Nos talán ez a megoldás követendő példa lehetne itthon is és máris megoldódnának a gondok !"

Olvasóink nevében is köszönjük a történetet.
(Úgy látszik Luxemburgban a "nehezen integrálhatóaknak" nem nagyon adnak második esélyt...és milyen igazuk van!-a szerk.)
Szerk;Posta S.

Öt perc "pofonosztás".


Kánikula idejére felüdülésképpen . (Ébresztőnek !)

Zene;  Mötley Crüe Kickstart My Heart  
Barta P.

Andy Vajna (68) meggondolta magát!

Úgy néz ki, mégsem veszi feleségül augusztusban a barátnőjét,Palácsik Tímeát.

Két és fél éve ismerkedett össze, és baráti viszonyuk lassan alakult át különös párkapcsolattá. Ölelkezni, csókolózni még senki nem látta őket, de előszeretettel időznek egymás társaságában különféle hazai és külföldi rendezvényeken, és többször nyaraltak együtt a világ legszebb üdülőhelyein – írja a Blikk.hu

A pár egyik ismerőse a lapnak azt mondta: „Timinek egyszerre van szüksége támaszra és szabadságra. De mostanra Andy is belátta, hogy ha mind a kettőt megadja neki, akkor szépen lassan közszereplőként nevetségessé válik.  Ahogy májusban nem volt, úgy augusztusban sem lesz esküvő, sem Amerikában, sem Magyarországon. A közös barátaik sem kaptak meghívót, pedig itt lenne az ideje.”

 A pár ismerőse azt is mondta még: „Timi tudja, hogy ha Andy valamit elkezd halogatni, azt már nem akarja igazán, de még szeretne hinni ebben a hollywoodi tündérmesében. Érzelmi téren Timi valóban naiv, de nem buta. Ha Andyek jövőre sem az lesz a legfontosabb dolga, hogy elvegye, akkor tovább fog lépni, és szinte biztos, hogy ez történik majd.”
Palácsik Tímea viszontszereti Vajnát – írja a bulvárlap -, de ebben az is benne van, hogy rajong azért az életformáért, amelyet a producer mellett tapasztal. Előkelő éttermek, híres színészbarátok, szép ruhák, és pazar utazások jellemzik kettejük kapcsolatát.
Szerk;Barta P.

A ketrecbe zárt "másság"...

Hatalmas rendőri készültség mellett véget ért a Pride Budapesten szombaton...


Haladó szellem, másság, tolerancia, modernizmus, demokrácia...?
(...vagy csak egyszerűen provokáció?)

Jelentős forgalomkorlátozások voltak a fővárosban a felvonulás miatt, a lezárások a közúti és a közösségi közlekedést, valamint a gyalogosforgalmat is érintették. A rendezvény idején kordonokkal lezárták az Andrássy utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Alkotmány utcát is.
 
Az Origó tudósítója egy leszbikusságával nyíltan kérkedő osztrák európai parlamenti képviselővel is összefutott. Ulrike Lunacek már több európai Pride-on részt vett, és azt panaszolta, hogy például a bécsi és budapesti felvonulás között az a legnagyobb különbség, hogy Ausztriában a kormány és a városvezetés is támogatja a rendezvényt, míg itt Magyarországon szerinte a szervezőknek meg kell küzdeni a vezetők ellenérzéseivel, (szerencsére-a szerk.) ami nagyon meglepte.

 Ulrike Lunacek sajátjai között egy 2006-os bécsi b...parádén

 A menet az Olimpia parkba ért véget, amelyet hermetikusan kordonnal zártak körül. Mégsem lett állatkert jellege a dolognak, a kordon mögül senki nem bámulhatja a Pride résztvevőit, mert a rendőrségi zárás egy-két utcányira volt a helyszíntől. Viszont aki szimpatizáns, utólag már nem csatlakozhatott, mert a kordonon senkit nem engednek át. Csak azok lehettek ott, akik a menettel együtt vonultak,-írta az index.hu

Szerk;Posta S.