Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. július 16., kedd

Mindent a családért...

Két Blikk olvasó is lefotózta Oláh autóját, (az x faktor győztesét,) ahogy két alkalommal is egy mozgássérülteknek fenntartott parkolóhelyen rokkant kártyával parkol !

A VIII.kerületi Vas utcában a kijelölt rokkanthelyre sem sikerült tökéletesen beparkolnia az X-Faktor nyertesének vasárnap este negyed tíz körül.(Blikk forrás.)

A fickó persze megpróbálta megmagyarázni a történteket.(Budapesten hamar belejött az "igazmondásba"!)

"A sógorom nyolc évvel ezelőtt egy autóbalesetben elvesztette az egyik lábát. Akkor kapta a mozgássérült-igazolványát, amelyet mindig magával hoz, amikor Budapestre jön. Ilyenkor a kocsiban ott szokott lenni a kártya. Nekem nagyon fontos a család összetartása, igyekszem segíteni őket, amiben csak tudom. (?) Most is így történt, én mentem ki érte az állomásra, én vittem ide-oda, mentem érte, ha elvégezte, amiért a városba jött" - mondta Oláh.
A két olvasó azonban nem támasztotta alá Oláh szavait, mert egyik alkalommal sem látták a rokont.
Szerk:Posta S.

Jó hír a magyar netezőknek !

"Nemrég a névleges netsebesség - amit hirdetnek - és a garantált sebesség - amit biztosan minimálisan megkapunk – között hatalmas szakadék tátongott.
A panaszok hatására az NMHH szigorított a szabályozáson, ma már csak azt írhatják ki, amit tényleg garantálni tudnak, függetlenül a körülményektől. Az adatok azt mutatják, hogy bármennyire gyakran találkozzanak is ezzel a jelenséggel a magyar internetezők, európai viszonylatban még mindig meglehetősen szerencsésnek mondhatóak, közel annyira mint az Egyesült Államokbeli netezők – mondta Solt Ádám az internetet.hu szakértője.
Az Európai Bizottság által nemrég elvégzett kutatás azt mutatja, hogy az Európai Unió területén a netezők körülbelül a negyedével kisebb sávszélességhez jutnak csak hozzá, mint amennyit a szolgáltatók ígérnek reklámjaikban. Magyarországon az előfizetők nagyjából 90%-át kapják meg annak a sebességnek amire előfizettek, ami az EU-átlaghoz képest kimagasló eredmény. Összehasonlításképpen: az Egyesült Államok szolgáltató a reklámozott sebesség átlagosan 97 százalékát képesek biztosítani" -olvasható a hvg.hu oldalán.

(A hírhez annyi megjegyzésem lenne,hogy Sámsonkertben is van olyan szolgáltató amely 
5 Mbit/s-os netet ajánl,de az elérhető max.sebessége csak 3Mbit/s,vagy egy kicsit kevesebb.Nem beszélve arról,hogy a folyamatos letöltésnél még ezt a sebességet is kb. 10 másodperc után lefelezi,mondván a letöltés "illegális"(?)!  Kérdezem én honnan tudja a szolgáltató megállapítani,hogy én pl-ul egy legális fájl megosztón -Youtube- egy HD videót nézek,vagy esetleg egy "illegális" zenét töltök le? Van e egyáltalán joga ehhez?  
Nos itt felmerül az a kérdés is,hogy ez már nem a  fogyasztó -felhasználó- becsapása,megkárosítása?-a szerk.)
Szerk;Posta S.