Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. augusztus 12., hétfő

Az Állam közbelép...?

Július elsejétől bűncselekmény a nikotinos e-cigaretták engedély nélküli gyártása és forgalmazása Magyarországon, az új büntető törvénykönyv legalábbis erről rendelkezik. A jogcím: gyógyszerhamisítás. (?) Az új szabályozás felháborodást váltott ki az iparág hazai szereplőinek részéről, petíció is született annak érdekében, hogy a nikotinos e-cigarettákat emeljék ki a gyógyszertörvény hatálya alól.

"Az Index által korábban megkérdezett elektromoscigaretta-forgalmazók egyetértenek abban, hogy a kormányra egyébként is hatással lévő dohánylobbi nem nézi jó szemmel, hogy az elektromos cigaretta belépett a piacára, (talán vissza szeretnék terelni a e-cigiseket a hagyományos cigarettára,mert ugye az a biznisz a trafikosoknak?-a szerk.) és bár konkrét számot senki nem tudott mondani arról, hogy hány korábbi dohányos válthatott eddig e-cigarettára – kalkulációk szerint mindössze néhány ezer –biztosak voltak benne, hogy a szabályozás kialakításában szerepet játszanak majd a nagy dohánygyárak érdekei.
Nem egyértelmű, hogy az e-cigaretták illegalizálása mennyire része a hazai dohánypiac nemzeti dohányboltok kialakítása mentén való újraszervezésének, de az biztos, hogy mind a rendes, mind pedig az e-cigi piacon július elsejétől lépnek életbe az új szabályok. 

A kereskedők szerint viszont a szabályozás egyáltalán nem megalapozott, egy lapunk által megkérdezett forgalmazó cége például éppen amiatt pereskedik, mert szerintük az Emmi egy megalapozatlan szakértői véleményre hivatkozik, és a hatóságok valójában nem tudják bizonyítani, hogy nikotinos e-cigi gyógyszer lenne.
Az Emmi érvelésében pont az a vitatható, hogy amennyiben a nikotin tényleg gyógyszernek minősül, akkor ez alapján a koffeint, vagy az alkoholt is gyógyszernek minősíthetnénk, mivel azok is enyhítik a saját maguk által okozott függőség tüneteit.''
Hírforrás; index.hu
 Szerk;Barta P.

Fogy a MAGYAR !

"A magyar népesség fejlődése olyan történelmi utat járt be, amely során egy kiegyensúlyozott korösszetételű és létszámában alapvetően gyarapodó népességből fokozatosan elöregedő és lélekszámában fogyó népesség lett – állapította meg a Központi Statisztikai Hivatal Népesedési helyzetkép című anyagában. 
A népesség lélekszáma az ország jelenlegi területén 1981-ben érte el maximumát 10 millió 713 ezer fővel, azóta változó intenzitással ugyan, de folyamatosan csökken, és 2013. január 1-jén 9 millió 909 ezer főt tett ki. Ez harminckét év alatt mintegy 804 ezer fős, 7,5 százalékos lélekszámcsökkenést jelent"...olvasható a  vg.hu  portál oldalán !

 
Jó ma Magyarországon élni?
Feltennénk néhány (költői) kérdést !
Van itt perspektíva?
Pozitív a légkör?
Nincsen irigység?
Nincsen kicsinyesség?
Nincsen provincializmus?
Van elég munkalehetőség?
Van méltányos kereset?
Jobban boldogul a szorgalmas és a tehetséges?
Kulturált a viselkedés?
Tisztelik a magántulajdont?
Van személyes szabadság?
Korrektek a hivatalok és a szolgáltatók?
Jól működik az államigazgatás?
Színvonalas az egészségügy?
Kooperálnak a generációk?
Van önmérséklet?
Felelős a kormány?  
Nos hát-a teljesség igénye nélkül- ennyi, és még néhány apróság. Nem érdemes ezt a fogyó magyar dolgot sokat ragozni. Ha majd minden legalább egy kicsit jobb lesz, akkor a szülési kedv is jobb lesz egy kicsit.... arányosan.
Szerk;Posta S.