Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. augusztus 16., péntek

Januártól itt a NETCENZÚRA !...

...de megkerülhető,mert megjelent a Pirate Bay netcenzúrát kikerülő böngészője !

Célja, hogy a segítségével azokból az országokból is elérhető legyen minden weboldal, ahol blokkolják bizonyos honlapok elérését. (És itt nem a pedofil, vagy pornó oldalakra gondoltak!-a szerk.) 

A Pirate Bay szerint a speciális böngészőt nemcsak a fájlcseréhez hozták létre, hanem a cenzúra elleni küzdelem részeként is. Több országban, például Iránban és Észak-Koreában, sőt Nyugat-Európában, Nagy-Brittanniában, Hollandiában, Belgiumban, Finnországban, Dániában és Olaszországban is előfordul, hogy a szolgáltatók blokkolnak bizonyos oldalakat.

Magyarországon januártól kezdik majd el alkalmazni azt a feketelistát, amin a bíróság, illetve bizonyos kormányzati "hatóságok" által károsnak ítélt oldalak szerepelnek majd.
A blokkolás megkerülésére több módszer is létezik, de a PirateBrowser a legegyszerűbb, legkényelmesebb.
A böngésző előnye, hogy bármelyik windowsos pc-n futtatható, ugyanis hordozható, (portable) azaz nem igényel telepítést sem, csak le kell tölteni az .exe fájlt, és elindítani a programot.
A TorrentFreak által közöltek szerint a böngésző hivatalos torrentfájlját már ötezernél is több felhasználó osztotta meg, a letöltések száma pedig elérte az óránkénti ezret. Ezzel a PirateBrowser máris jóval nagyobb siker, mint amit Pirate Bay remélt tőle.
Hírforrás; Index
Szerk;Posta S.