Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. augusztus 21., szerda

Hajdúsámsonban is megkezdődött...

...az öntöttvas akna fedlapok "begyűjtése", igaz hogy a megyei vízmű részéről-ami persze így nem teljesen igaz! 

 A kép illusztráció.

Közölte egy  olvasói levélre válaszolva  Szabó Zsolt a megyei vízmű helyi üzemvezető helyettese a haon.hu portálon.
Szabó Zsolt emellett arról is beszámolt, hogy műanyag zárósapkákkal pótolták a zöldterületben található tisztítóakna fedeleket a Zsák és a Malom utcákban. Ezek azonban véglegesen itt maradnak, mivel a műanyag csatornatetők a tolvajok körében nem keresettek, (mert ugye azt nem lehet a méh telepeken eladni-a szerk.) és a vízmű szerint ezek is megfelelnek a feladatnak. 
"– Öt fedlapnak veszett nyoma – erősítette meg  a szakember. Joó László településfejlesztési ügyintéző elmondta: a Zsák és a Malom utcában leszerelt csatornatetőkkel  a település főutcáján kialakított kerékpárút építésekor eltűnt aknatetőket pótolják és azért onnan, mert ez a két közterület a város szélén, a zöldterületben található, így az öntöttvas fedlapok alkalmazása a csatornaidomoknál nem indokolt."
Hamza Gábor polgármester szerint a vasból készült fedelek eltűnése miatt várhatóan feljelentést tesznek a rendőrségen. 
Szerk;Barta P.

Gyilkosság Sámsonkertben!

Augusztus 20.-án délután holtan találták a Salétrom utcai lakóháza udvarán O.János 73 éves Sámsonkerti lakost.
 
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. A helyszíni szemlén elvégzett elsődleges orvosi vizsgálat adatai alapján a férfi halálát bántalmazás okozta! A nyomozók az ismeretlen elkövető azonosítása és felkutatása érdekében azonnal megtették a szükséges intézkedéseket.
A helyszíni vizsgálat jelenleg is tart!
Szerk;Posta S.