Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. szeptember 10., kedd

A tervezett lehúzás !

Úgy tűnik, lassan azt is be fogják tervezni a költségvetésbe,hogy mikor megy a magyar wc-be mert ugye lehet az is fizetős lesz és tudni kell mennyi "kiadás" után mennyi adót lehet majd kivetni! Ugye milyen morbidnak tűnik? Na amit ebben a hírben olvastam ez is hasonló !


Egy pár gondolat belőle:
 "Az új traffipaxok révén bőven lesz a raktárban tartalék berendezés, így nem adódhatnak olyan gondok, mint amiről már írtunk: egyes kapitányságokon a meghibásodó sebességmérők helyébe nem tudtak tartalékot állítani, így amíg javították őket, "lyuk" támadt a rendszeren, ami "bevételkiesést" is jelentett a rendőrségnek. A testületnek ugyanis  teljesítenie kell a költségvetésbe előzetesen betervezett bírságbevételeket, ez idén 16 milliárd forint.
Tavaly is ennyit irányoztak elő, és a testület hozta is az elvárásokat: több mint 19,1 milliárd forint közigazgatási és szabálysértési bírságot vetettek ki. Más kérdés, hogy a teljes összeget nem sikerült beszedni, sokan húzzák-halasztják a csekkek befizetését.
Amíg "hozni kell a statisztikát", mindig is lesznek trükkös megoldások – mondta egy neve elhallgatását kérő volt rendőri vezető a hvg.hu-nak arról, miért vadásznak olykor lesből az egyenruhások a gyorshajtókra. 
Korábban megírtuk például annak az autósnak az esetét, aki egy blogon méltatlankodott az általa észlelt trükkös módszer miatt az M6-os autópályán. „Kiraktak egy százas táblát, és tőle körülbelül 25 méterre állt egy furgon a leállóban. A furgon (nem rendőrségi) és a padka között pedig kedves barátaink!” – írta meg az olvasó az általa tapasztaltakat. „A kirakott táblát nem is vettem észre, mert előztem! 122 kilométer/órás sebességért a 30 ezres bírságot kissé jellemtelennek tartom, mert nem volt indoka a 100-asnak, csak pénzbeszedés.
Az eredeti hír; hvg.hu
Szerk;Barta P.

Helyzet van...de milyen is ?

Egy érdekes hozzászólás érkezett a "Meztelen igazság..." című bejegyzésünkhöz B.Richárd olvasónktól, aki talán közérthetően vázolja a mai reálisan és józanul gondolkodó emberek politikai hangulatát!

"A tűrőképességnek is van határa!
Előbb utóbb el fog jönni az önbíráskodás korszaka. A haszonállatokat, kirándulókat veszélyeztető kóbor kutyákat megelégelő emberek is idővel elkezdik kiszórni a mérgezett húsokat,ha a problémára illetékes hatóság impotens az ügyben."

"Most nagyon "fent van az inga" egy bizonyos kisebbségnek. 
Hozzá szoktak, hozzá szoktatták őket ahhoz, hogy munka nélkül is jól el lehet lenni. Megkapnak mindenféle támogatást,ingyen lakást, segélyt,közműdíj kompenzációt, adósságrendezést, 1000 csirke program és még hosszan lehetne sorolni. Valamint ott a mindent ütő tromfjuk, az adu ász, a származásuk, ami pajzsként vagy fegyverként bármikor elővehető, ha úgy hozza a helyzet. De az a bizonyos inga valamikor majd megáll, és amilyen elánnal volt fenn az egyik oldalon előbb utóbb ugyanolyannal lesz fent a másikon és akkor a teremtő Isten legyen irgalmas hozzájuk, mert a sokat tűrt és szenvedett gazdanép nem fog az lenni!''
(Köszönjük a hozzászólást.)
 Szerk;Posta S.