Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. szeptember 22., vasárnap

Ma 22.44-kor kezdődik a csillagászati ősz.

Ma van az őszi napéjegyenlőség, azaz az egész bolygón, az Északi- és Déli-sarkot leszámítva, egyforma hosszú. 
A csillagászati ősz szeptember 23-án kezdődik. (A déli féltekén e napon kezdődik a csillagászati tavasz.) Ettől kezdve a Nap a Baktérítő felé távolodik az Egyenlítőtől, sugarai egyre laposabb szöget zárnak be a földtengellyel. Ezért az északi féltekén rövidülnek és hűlnek a nappalok, közelít a tél. 
A meteorológiai ősz Európában már szeptember elején beköszönt.

A kínai és japán őszt a krizantém-ünnepek aranyozzák be. Ez a virág, melyet Európa csak a XVIII. század végén ismert meg, a japánok és kínaiak „őszi rózsája” volt. Nyílásának ideje miatt e gondolatot Európa is átvette, így lett a krizantém őszszimbólum, a temetők halottak napi dísze nálunk is.

Új TV csatorna indul...

...december 15.-én közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája. A közlemény szerint az M3 nevű, archív tartalmakra épülő, közszolgálati csatorna a közmédia archívumaiban található felvételeket sugározza majd.

 A csatorna kínálatában minden műfaj megtalálható lesz, akár egy országos lefedettséggel rendelkező földfelszíni csatornánál. Láthatóak lesznek sport-, oktató-, gyerek- és ifjúsági műsorok, vetélkedők, tehetségkutató versenyek, színházi előadások, videoklipek, dokumentumfilmek, sorozatok, egész estés filmek, illetve rengeteg olyan alkotás, amely a televíziózás elmúlt hatvan éve alatt legendává vált.
A magyar tartalmak mellett szerepelnek a kínálatban olyan sikeres külföldi műsorok is, amelyek iránt az érdeklődés a bemutatásuk óta nem csökkent. A retro csatornán éjféltől reggel hat óráig az MTVA/MTI fotóarchívumából vetítenek fotókat a hozzájuk tartozó szöveges információval.
A közmédia ötödik televíziós csatornájának indításával azt a 2012-ben megfogalmazott célt valósítja meg, hogy közösségi médiává váljon, és minden korosztály és érdeklődési kör számára értelmes, értékes tartalmat nyújtson.
Szerk;Posta S.