Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. szeptember 24., kedd

Tévéznél ?... Fizess !

Fizetőssé tenné az RTL Club és a TV2 is a csatornáit ! 


A digitális átállás októberi befejeződése után, várhatóan jövő év elejétől kezdhet tárgyalásokat az RTL Klub a műsorszóró szolgáltatókkal, hogy azok fizessenek a csatorna adásáért – közölte Dirk Gerkens, a csatorna vezére a Marketing & Mediának adott interjújában. Hozzátette, a havidíj szerinte előfizetőnként nem éri majd el az egy eurót, de az RTL Klub ebből összességében többmilliárdos bevételre számít. 
"Vélhetően 2015. január előtt lezárulhatnak a megbeszélések, és onnantól fogunk pénzt kérni az RTL Klubért, amely – mint Magyarország első számú televíziós csatornája – 17 évig ingyenesen fogható volt. Azt hiszem, eljött az idő, hogy a sikeres tartalmainkból most már bevételt is generáljunk" – mondta a Marketing & Mediának adott interjújában Dirk Gerkens, az RTL Klub vezére.

Korábban a hvg.hu-nak adott interjújában a TV2 vezetője, Simon Zsolt is azt mondta, nincs más választásuk, minthogy bevezessék a terjesztési díjat. "Minden oda vezethető vissza, hogy a reklámtorta összezsugorodott. Ráadásul a magyarországi nézők igénylik a hazai gyártású műsorokat, márpedig ezeket az igényeket kielégíteni nem olcsó" – mondta akkor a csatorna főnöke.
Forrás;hvg.hu
Szerk;P.S.