Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. szeptember 27., péntek

Mégis van igazság ?

50 dollárt zsákmányolt az a rablógyilkos, akit most kivégeztek Texasban.


Újabb halálra ítéltet végeztek ki csütörtökön este Texasban, az idén már a tizenharmadikat. Ezúttal egy 37 éves férfinak adtak be halálos injekciót. Bűne különös kegyetlenséggel elkövetett rablógyilkosság volt, zsákmánya mindössze 50 dollár (11 ezer forint).
(Úgy látszik ott működik az igazságszolgáltatás -összehasonlítva EZZEL -a szerk.  )

Arturo Diaz - az elítélt - még 1999-ben 94 késszúrással megölt egy 25 éves férfit, akit tettéhez megkötözött. Diaz a kivégzőcella ablakán keresztül búcsúcsókot küldött anyjának és nagyanyjának, akik elmentek kivégzésére. A méreginjekció beadása után 17 perccel nyilvánították halottnak.
A férfit pentobarbitallal altatták el örökre, akárcsak a kedden Ohióban kivégzett elítéltet.
cbsnews.com hivatkozás.  Szerk:PostaS.

Vírus a chipekben ?

Megdöbbentő eredményre jutottak európai és amerikai kutatók egy eljárás kifejlesztésével amivel nehezen kimutatható, hardveralapú trójai programok hozhatók létre!


A hardveralapú kártékony programok már évek óta foglalkoztatják a biztonsági szakembereket és nem utolsó sorban a védelmi, nemzetbiztonsági szerveket. 2005-ben például az USA védelmi minisztériuma adott hangot aggodalmának a katonai célú hardvereszközök külföldi beszerzésével kapcsolatban. Az aggályok nem alaptalanul merültek fel, hiszen napjainkban a különféle informatikai és elektronikai berendezések alkotóelemei a világ számos pontjáról származnak, és a mély szintű (akár chipszintű) ellenőrzések nehezen kivitelezhetőek.
Nyilvánvalóan a legtöbb kérdést az veti fel, hogy az egyes országokban legyártott, összeszerelt termékek rejthetnek-e hátsó kapukat, illetve biztonságra veszélyt jelentő, nem dokumentált funkciókat.
A tudósok elmondása szerint a chipek kompromittálására tulajdonképpen atomi szinten kerül sor a gyártási eljárás azon szakaszában, amikor a félvezető tulajdonságait szennyezéssel, pontosabban kontrollált adalékolással (doping) megváltoztat(hat)ják.  

A tudósok az elméleti megfontolásaikat immár a gyakorlatba is átültették, és felvázolták az Intel Ivy Bridge mikroarchitektúrához tartozó véletlenszám-generátor manipulálásának lehetőségeit. Ismertették, hogy a véletlenszám-generátor alapesetben 128 bites működési mechanizmusa miként alakítható át 32 bitesre. Emellett kifejtették, hogy hasonló módon például titkosításokhoz vagy hitelesítésekhez használt smart kártyák is manipulálhatóvá válhatnak. -olvasható a biztonságportál.hu internetes oldalán.
P.S.

Telefonba mondták,hogy ők gyilkoltak.


Terhelő tanúvallomásokra, tárgyi bizonyítékokra, szakértői véleményekre és lehallgatott telefonbeszélgetésekre alapozta az 56 éves id. Burka Ferenc és a 36 éves ifj. Burka Ferenc ellen a Debreceni Ítélőtáblához benyújtott perújítási indítványát a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség. A vádhatóság a gyilkosság alól felmentett apát és fiát társtettesként, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolja, az ítélőtábla az iratokat új eljárás lefolytatására már megküldte az illetékes bíróságnak.

Mint ismert, a két férfit azzal vádolták, hogy 1999-ben a Hajdú-Bihar megyei Újszentmargitán egy férfit megöltek és kiraboltak: elvittek tőle egy kis értékű tévéantennát, amelyet az akkori nyomozás során nem sikerült fellelni. 2002-ben a fiút 15 évi, az apát 13 évi fegyházra ítélték, de 2003-ban a Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az ítéletet, s új eljárásra kötelezte a bíróságot. 2005-ben a vádlottakat "bizonyítottság hiányában" felmentették, ezt a Debreceni Ítélőtábla 2006-ban helybenhagyta.

A két "fiatalt" közel hat év elteltével helyezték szabadlábra. Ezután a Zeke László debreceni ügyvéd által képviselt egykori elítéltek kártalanítási pert indítottak az állam ellen, s "indokolatlan" börtönbüntetésük miatt a Magyarországon valaha megítélt legmagasabb összegű állami kártalanítást kapták: az apának 20 millió, fiának pedig 25 millió forintot ítéltek meg.

Az ügyben idén tavasszal kerültek elő újabb bizonyítékok. A perújítási indítványban említett, titkosszolgálati módszerekkel rögzített telefonbeszélgetésekben elhangzik: az egyik tanú emlékezteti ifj. Burka Ferencet, hogy embert öltek, mire a férfi rá akarja venni, hogy erről ne beszéljen. Lehallgatták id. Burka Ferencet is, aki a feleségéről közli, hogy „ugyanúgy bűnös, minden nyomot eltüntetett, falazott”.
A forrás és a teljes hír itt olvasható.
Barta P.