Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. október 8., kedd

Na ez nagyszerű... amikor a "fagyi visszanyal".

Próbavásárlást tartott a NAV néhány álruhás ellenőre egy vidéki ügyvédnél. A jogász az adásvételi szerződés ügyében minden tekintetben szabályszerűen járt el. Amikor az ellenőrök felfedték magukat és visszakérték a pénzt, az ügyvéd kerek perec nemet mondott.

Próbavásárlást tartott a NAV egy vidéki ügyvédnél. Miután adásvételi szerződést írattak vele, és ő mindent a szabályoknak megfelelően végzett el, az adóellenőrök visszakérték a pénzüket. Az ügyvéd viszont nem adta vissza a szerződés árát, mert mint mondta, megdolgozott a pénzért – írta a Blikk egy belső használatra szánt ügyvédi körlevél alapján.
Az ügyvéd az inkognitóban járó NAV-osok megbízására adatkezelési nyilatkozatot vett fel, energetikai tanúsítványt ellenőrzött, friss tulajdoni lapot szerzett be, adásvételi szerződést írt, majd számlát is adott.
Az ellenőrök akkor fedték fel magukat, amikor nekiállt, hogy földhivatali beadványt írjon. Miután jegyzőkönyvezték, hogy mindent rendben találtak, visszakérték a munkadíjat.
Az ügyvéd erre kerek perec nemet mondott, arra hivatkozva, hogy megdolgozott a pénzéért, és az ügylet, amiben megállapodtak, létrejött. Azt viszont nem tudni, mi a történet folytatása.
A NAV nem nyilatkozott az ügyben, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke pedig azt mondta, az ügyvéd a megbízás döntő részét teljesítette, ezért a munkadíj arányos része jár neki.
Szerk;Posta S.

Újdonság a számítástechnikában !

Az ezüst-ion alapú technológiával készített memória, amely már jövőre kapható lesz, hatékonyabb az elektronikai eszközökben - az okostelefonokban, a táblagépekben és a notebookokban - a napjainkban használt hagyományos Flash adattárolóknál, miközben megtartja az előnyeiket. 

A ReRAM annyira kevés energiát használ, hogy az ezzel a technológiával gyártott okostelefont akár egy hétig sem kell újratölteni. Ráadásul a bélyegméretű ReRAM csip egy terabájtnyi adatot tud tárolni, ami 250, HD minőségű mozifilmet jelent.
Az adatok bevitele gyorsabb, a másodperc milliárdod részében mérhető, szemben az eddigi meghajtók ezredmásodperceivel, továbbá az élettartama is hosszabb: milliószor újraírható, szemben a Flash meghajtóval, amely körülbelül tízezer újraírás után tönkremegy.
Az új technológia vízválasztó lehet a több mint ezermilliárd dollár értékű elektronikai világpiacon, mivel egyszerűbb  vele a "nem felejtő" memória gyártása, amelyet szinte mindenütt alkalmaznak, a táblagépektől kezdve az USB meghajtókon át a vállalati tárolórendszerekig. Elterjedése egyúttal az ezüst iránti világpiaci keresletet is stabilizálhatja. (Az árról egyenlőre hallgat a "szakma"!)

Barta P.