Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. október 10., csütörtök

Az egyenlő bánásmód...

Kivégeztek szerda este Texasban -ahol működik a "talio elv"- egy férfit, aki 15 évvel ezelőtt kábítószer hatása alatt megölte szüleit, és 89 éves nagyanyja halálát is okozta. A börtönök egyre nehezebben szerzik be a mérgeket.

A most 43 éves Michael Yowell megpróbálta késleltetni kivégzését azáltal, hogy harmadmagával beperelte a börtönt, amiért az intézmény nemrég vásárolt egy újabb adag pentobarbital mérget éppen az ő kivégzéséhez.
Az amerikai legfelsőbb bíróság azonban néhány perccel azelőtt, hogy a férfit bekísérték a vesztőhelyre, elutasította a keresetet.
A három elítélt arra hivatkozott, hogy a nyugtató hatású méregkoktél alkotmányellenes módon fájdalmat és szenvedést okoz a kivégzendőnek, ( ugye ő nem okozott fájdalmat és szenvedést a meggyilkolt szüleinek...) mert egy olyan gyógyszertár készítette, amely nincs szigorú szövetségi ellenőrzésnek alávetve.
Texas állam - hasonlóan a többi olyan államhoz, amely végrehajt halálos ítéletet - olyan gyógyszertárakhoz fordult injekcióméregért, amelyek megrendelés alapján különböző alapanyagokból csak összekeverik a mérget. A méregalapanyagokat előállító gyárak ugyanis a halálbüntetést ellenzők nyomására már nem hajlandók eladni termékeiket büntetés-végrehajtási intézeteknek.
Texasban - ahol az amerikai szövetségi államok közül a legtöbb halálos ítéletet hajtják végre - az idén ez volt a 14. kivégzés.
lubbockonline.com nyomán.
Szerk:Posta S. 

Egy érdekes téma !

Ki tudná megmondani mi az igazság?


(A videó kicsit lassan tölt be...türelem,megéri!-a szerk.)
Megosztotta:Posta S.

Vigyázz (nemcsak) a FACEBOOKON !


Sajnos a közösségi oldalak felhasználóiról nem lehet elmondani, hogy kivétel nélkül tisztában vannak a webes biztonsági kockázatokkal: elvégre nem lehet mindenki tapasztalt róka. A veszély még nagyobb olyankor, amikor az egyes weboldalak azt ígérik, hogy megmutatják, ki nézte meg a mi profilunkat - ennek az ajánlatnak kevesen tudnak ellenállni.

Például az egyik csaló Facebook-oldal egy extrát ígér a bejelentkező képernyő alatt. A probléma az, hogy az app aktiváláshoz bejelentkezést kérnek, illetve egy szoftver letöltését is. A gyanútlan áldozatoknak az oldal ezután ellopja a felhasználónevét és az ahhoz tartozó jelszót, illetve egy malware-rel is megfertőzi a számítógépet. 
A fertőzött gépen a kártevő gondoskodik róla, hogy aktív maradjon: több kulcsot is regisztrál a registryn belül. Ezután elindít egy keyloggert, ami minden billentyűleütést rögzít, és visszaküldi a csalók e-mail címére. Nézzük meg tehát alaposan, hová jelentkezünk be, és ne felejtsük: az olyan ígéretek, hogy megmutatják nekünk, kik nézték meg a profilunkat, mind hamisak !
Forráshír;symantek.com
Szerk;Posta S.