Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. október 17., csütörtök

Ha neked sem tetszik,szavazz !

A magyarok 85 százaléka eltörölné az óraátállítást egy friss online kutatás szerint, amelyben a megkérdezettek fele úgy nyilatkozott, hogy volt már konkrét problémája a félévente esedékes váltásból. A többség a nyári időszámítást preferálja - közölte Sakkom Interaktív online marketing+pr ügynökség csütörtökön.

A közlemény szerint az "1 millióan az óraátállítás ellen" csoport megbízásából készített felmérés 2013. október 14. és 16. között, online megkérdezéssel zajlott. A nem reprezentatív eredmények 6170 résztvevő válaszait tükrözik.
Idén október 27-én, vasárnap kell majd visszaállítani az órákat hajnali 3 óráról 2 órára.
A felmérés szerint minden második megkérdezettnek volt már konkrét kára az ilyenkor jelentkező időeltolódásból, 35 százalék mondta, hogy az óraátállítás idején napokig nem tudja kialudni magát, és minden tizedik válaszadóval előfordult már, hogy elkésett vagy túl korán érkezett a váltás miatt.
A válaszadók háromnegyede a nyári időszámítást választaná. "A téli időszámítás ugyan közelebb áll a csillagászati időhöz, de a többség valószínűleg úgy érzi, hogy már kevésbé illeszkedik az életmódunkhoz. Mindenesetre, ha összegyűlne egymillió tiltakozó, az illetékes minisztériumoknál is kérnénk az óraátállítás kérdésének megvizsgálását" - mondta a közlemény szerint a kezdeményezést elindító Szallas.hu marketing menedzsere, Mészáros Judit.
 Barta P.

Bankolás ingyen,sőt...

...még pénzt is kereshetsz vele ! Hihetetlen? Olvass utána !


A recept igen egyszerű
Bankhasználati szokásaidnak megfelelően kutasd fel az ideális számlacsomagot és válassz egy olyan hitelkártyát, amelyik kedvezménye(i) révén – illeszkedve saját havi költéseidhez -  alkalmas arra, hogy a kártyához kapcsolódó költségeken felül akár a bankszámlád költségeit is finanszírozza.
 
A nagybankok kínálatában számos olyan hitelkártya érhető el, amelyek a kártyával történő költések után pénzvisszatérítést biztosítanak. Sajnos nem minden hitelkártyánál van erre lehetőség, de általában valamilyen kedvezmény kapcsolódik mindegyikhez (pl.: azonnali árkedvezmény a vásárlás értékéből, pontgyűjtés, stb.), esetenként egyszerre akár több is.

Azt gondolhatnánk, hogy érdemi összegű pénzvisszatérítés eléréséhez ész nélküli költekezés szükséges, de erről szó sincs. Bármilyen hihetetlen is 150 000 forint jövedelem és normál bankhasználati szokások mellett* lehetőségünk van megspórolni a teljes bankköltséget (azaz mind a hitelkártya, mind pedig a bankszámla költségeket). Ehhez pedig mindössze annyit kell tennünk, hogy a bankszámlánkhoz kapcsolódó kártyánk helyett egy jól megválasztott hitelkártyát használunk a „költekezésre” (tehát szigorúan csak a kártyás vásárlásokra, készpénzfelvételre továbbra is külön kártyát tartunk fenn).
Szerk:Posta S
 

A nyalogatás a kutyustól a kedvesség jele...

...de aki a puszit kapta lehet, hogy egyéb "ajándékot" is kap így a házi kedvenctől.