Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. november 25., hétfő

"Kedves Szülő, a gyerek koszos és büdös..."

Bevallom először azt hittem,hogy mindez itthon történt,de tovább olvasva a cikket rájöttem mégsem mert ha ez itthon történt volna már dübörögne a média hogy... "rasszista, kirekesztő" stb stb. és már holnap nem dolgozna az oviban-iskolában. (Lásd Konyár Vígh Szilárd !)

Több együttérzést és megértést követelnek a szülők egy meg nem nevezett tanártól, aki azzal vetette el a sulykot, hogy egy levelet küldött az osztályába járó gyerekek szüleinek, miszerint "néhányan" az óvodai előkészítőbe járó 3-4 éves gyerekek közül "büdösek és koszosak"
A New York-i Buffalo körzetben lévő intézmény ovisai és kisiskolásai igaz, hogy nem a felső tízezerből kerülnek ki, sőt, 30%-uk hivatalosan is a szegénységi küszöb alatt él, ám épp ezért tartja több szülő is kifejezetten sértőnek az üzenetet, amit még a legkisebbek is úgy értelmeztek, hogy a tanító bácsi (ott az ovisokkal is tanítók foglalkoznak - a szerk.) büdösnek találja őket.
A tanár az üzenetben azt is megfogalmazta, hogy az ápolatlan külső miatt több gyerekkel szemben nehezére esik az érintés, ezzel viszont a szülők szerint a nem piszkos gyerekeknek is önkéntelenül az elutasítás példáját mutatja. (Mármint a kosz és a piszok ellen?-a szerk.)
Kimberly Wells nevű anyuka szerint "Megtehette volna, hogy az érintett szülőket felhívja telefonon, (mert ugye telefon az van,de egy teknő meleg víz az meg nincs amiben esetleg "szagtalanítani" lehetne a gyerekeket !-a szerk.) vagy megbeszél egy találkozót az iskolában, ahol szemtől szemben mondja el [a problémát]" - tette hozzá a nő.
A pedagógus az igazgató engedélye nélkül küldte el a levelet, ám ennek ellenére egyelőre az óvoda nem tervezi megbüntetni őt. (Amerikában!.)
 Forráshír; itt
Szerk;Posta S.

12 perc - igazság: (angol kisfilm, magyar felirattal) !

Kommentár nélkül !

Az adóslista éllovasa nem szégyell állami támogatásra...

...pályázni,pedig milliókkal tartozik az államnak, mégis onnan vár anyagi támogatást Gáspár Győző a roma Rómeó és Júlia leg­újabb színpadi változatához – tudta meg a  Borsonline.

Már közel ötezer lelkes "színészpalánta" jelentkezett Gáspár Győző felhívására, melyben a roma Rómeó és Júlia legújabb változatához keres színészeket. A TV2 Édes élet című agyzsibbasztó valóságshow-jában elhangzott hirdetés szerint Győzi arra buzdítja rajongóit, hogy jelentkezzenek szereplőválogatására.
A roma mulattató a kisfilmben nem sok mindet árult el dramaturgiai tapasztalatairól.
– Én kizárólag producerként veszek majd részt ebben a darabban. Már beadtuk az állami pályázatot, és bízunk benne, hogy el is fogadják, akkor pedig megkezdődik a kemény munka – tudtuk meg a Gáspár család fejétől, aki köztudottan hatalmas összegekkel tartozik az államnak, és októberben még a bíróságon ült párjával, Bea asszonnyal, adócsalás vádjával.

De úgy látszik, Gáspár Győző számára az állami pályázatokból befolyó pénzösszeg igénylése nem ütközik akadályba. (Mert ugye a Gáspár név garancia a pályázat elbírálói számára,-a szerk. )

– A forgatókönyv már kész – meséli –, annyit elárulhatok, hogy egy születésnapi buli lesz a nyitójelenet. Nem különleges karaktereket keresünk, hanem jó énekhangú, tehetséges romákat. Rómeót például el tudom képzelni egy sukár férfiként, aki nem több húsz­éves­nél, Júlia pedig fiatalabb nála, ahogy az eredeti műben is. A pap negyven felett kell, hogy legyen, és szülőknek is ilyen korú amatőröket keresünk. Konkrét jellemrajz nincs, a válogatáson majd minden kiderül – magyarázta Győző, aki kilencvenperces színpadi darabjához jelenleg is keresi a betétdalokat.
– Eredeti cigány nótákat, klasszikus roma slágereket viszünk színpadra. – csepegtetett részleteket Győzi, akit pályázata részleteiről, a darab költségvetéséről is faggattunk, de ő hétpecsétes titokként kezeli a témát.
– Semmit nem vagyok hajlandó elárulni!-olvasható borsonline oldalán.
Szerk;Posta S.