Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. november 28., csütörtök

Vagyona buktatja le a kecskeméti bírót ?

A Népszabadság csütörtöki számában megjelenteket megerősítve Bicskei Ferenc, a törvényszék elnöke elmondta: november 19-én azonnali hatállyal felmentett a munkavégzés alól egy bírót, aki nem tudta bizonyítani az elmúlt három évben szerzett vagyonának eredetét.
Utalt arra, a bírók jogállásról szóló törvény előírja, hogy a bíráknak háromévente vagyonnyilatkozatot kell tenniük, amelyben kötelesek a saját és családtagjaik jövedelmét feltüntetni.
A bíró márciusban adott vagyonbevallást, amelyet májusban az érintett jelenlétében összevetett a három évvel korábbival, és úgy ítélte meg, hogy a "bevallott jövedelemből nem lehetett volna olyan vagyongyarapodásra szert tenni". A törvényszék elnöke ezért az Országos Bírói Tanácsnál (OBT) eljárást kezdeményezett, amely novemberben zárult le.
Bicskei Ferenc kiemelte, hogy a 15 tagú bírói tanács - amelynek ő is tagja, de érintettség miatt ebben az eljárásban nem vett részt - úgy látta, hogy a kecskeméti bíró valamit eltitkolt bevallásában, mert az általa igazolt jövedelem nem nyújthatott fedezetet a bevallott vagyongyarapodásra.

 A bírák jogállásáról szóló törvény alapján javaslatot tett Handó Tündének, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének, hogy kezdeményezze a köztársasági elnöknél a bíró felmentését - tette hozzá a törvényszék elnöke. Ezzel párhuzamosan azonnal felfüggesztette a bírót a munkavégzés alól, mert már az önmagában felmondási ok, ha a bíró nem vallja be minden legális jövedelmét - mondta Bicskei Ferenc. A bíró a Kecskeméti Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságnál a döntés ellen keresettel élhet - fűzte hozzá.
Az OBH elnökének és neki is az a határozott álláspontja, hogy feddhetetlennek kell lennie a bírósági szervezet minden tagjának, amiből az is következik, hogy "a bíró nemcsak a saját fedhetetlenségéért felelős, hanem a szervezetéért is" - fogalmazott Bicskei Ferenc, hozzátéve, hogy minden esetben következetesen fognak eljárni.
Az MTI kérdésére a törvényszék elnöke szólt arról, hogy az eljárásnak más következménye is lehet, de az már nem a bíróságra tartozik, abban a nyomozóhatóságnak lehet szerepe.
A forrás hír itt .
Barta P.

Rezesovának tetszik Budapest ?

Budapesti iskolába íratják be Rezesova gyerekeit ( Blikk  információ)

Eva Rezesová volt párja, Erik Fischer tehetetlen, hiszen kislányát, Ellát is a jelenlegi Magyarország területére hozza nagyanyja. A férfi a Novy Casnak elmondta, a Rezes család fütyül a folyamatban lévő gyermekelhelyezési perre, és már el is kezdték intézni a kislány költöztetését.
- Ella nagymamája kérvényt nyújt be a bíróságra, ahol azt elfogadják, én pedig nem tehetek semmit, hiába tiltakozom - mondta Fischer, hozzátéve: feladja a harcot, ezután nem hajlandó tárgyalásokra járkálni, hogy nála helyezzék el közös gyermeküket.
A férfinek mostantól minden egyes láthatás alkalmával hosszú órákat kell majd utaznia Budapestre, a szabályok szerint ugyanis az anya lakhelyén kell átvennie gyermekét.
Közben Budapesten a nagymama talált egy két tannyelvű iskolát, ahová a másik gyerek, Alexandra és később a kis Ella is járni fog. Úgy számolnak, hogy legalább egy évig elhúzódik majd a bírósági eljárás. 

Foto:blikk
 
Mivel a két gyerek nagymamája nem tud mindig Magyarországon lenni, ezért egy sofőr áll a házi őrizetben lévő Rezesová szolgálatára.Ő hozza-viszi a gyerekeket, bevásárol, és intézi a többi ügyet, amihez Rezesovának ki kellene mozdulnia a házból, még ebédet is hoz.
Barta P.

Egy olyan körről van szó, mely kormányok felett áll !

A volt NAV-alkalmazott szerint 2007 óta rendíthetetlenül gyakorolja uralmát az adóhatóság felett az a gazdasági hatalom, mely szabad kártyával rendelkezik a vizsgálatokkal szemben. Nagykereskedelmi multikról és kiskereskedelmi láncokról van szó, akik olyan szinten mozognak, hogy ott már nem számít sem a nemzetiség, sem a politika.

 Youtube videó
  
„Egyértelműen az látszik, hogy hiába volt itt több kormány az elmúlt 6-7 év alatt, a mechanizmus, az kezdettől fogva élt az adóhivatalon belül, a védelmi rendszer bizonyos adózói csoportok vonatkozásában kezdettől fogva működött. Nagyjából azok a vezetők működtették ezt a védelmi rendszert 2007-től, akik most is ott vannak. Mindezt csak azt jelentheti, hogy azok az emberek, akik őket védik, azok kormányokon átívelő személyek. Érvényesíteni tudják az akaratukat bármelyik kormány alatt … ezek az emberek már elszakadtak attól, hogy jobb vagy bal oldal, ők gazdaságilag már olyan erősek, hogy a politika sem mer hozzájuk nyúlni” - fogalmazott Horváth András a kiemelt adózói körök által évi akár 1700 milliárd forintos veszteséget jelentő visszaélésekkel kapcsolatban.
Forrás ; Alfahir
Barta P.

Autókat vertek szét "szórakozásból a gyerekek" !?

 Együttesen milliós lehet a kár azokban az autókban, melyeket 10-11 éves gyerekek (?) rongáltak meg szándékosan múlt héten fényes nappal Devecserben. A szülők segélyéből nem vonható le az okozott kár.

 Fotó: infoajka.hu

Nagy felháborodást váltott ki Devecserben a múlt héten, hogy fényes nappal a helyi általános iskola parkolójában több autót törtek össze vandál módon ismeretlenek. Az épületben a Gárdonyi tanulmányi verseny, illetve vetélkedő zajlott. Az esetről Ferenczi Gábor országgyűlési képviselőt múlt heti devecseri fogadóóráján tájékoztatták helyi lakosokat. 
A képviselő arról tájékoztatta a Bakonyi Hírmondót, hogy tegnap interpellációt nyújtott be a Parlamentben a belügyminiszterhez „Számíthatnak-e a Kormányra azok a devecseriek, akik nyugodt körülmények között szeretnének élni, biztonságban szeretnék tudni családjukat és vagyontárgyaikat; növelik-e azonnali hatállyal a rendőri utcai jelenlétet, rendszeresítik-e ismét a gyalogos járőrszolgálatot, megvédik-e az időseket, hogy ne kelljen rettegésben élniük; egyáltalán, mit tesz a rendőrség a közrend biztosítása érdekében Devecser városában; hogyan akarják megfékezni a bűnöző elemeket; hogyan akarják betartatni a magyar-cigány együttélés alapvető normáit Devecserben? címmel, melyben többek közt a múlt heti vandalizmusról is tájékoztatja Pintér Sándor belügyminisztert, egyúttal a Kormány és a rendőrség azonnali segítségét kéri a tarthatatlan devecseri közállapotok rendezése, a bűnöző elemek megfékezése érdekében.

Az infoajka.hu azt írta, a rendőrség már le is zárta a nyomozást a múlt hétfői devecseri vandalizmus ügyében, miután kiderült, 10-11 éves gyerekek törték össze a helyi általános iskola parkolójában az értékes gépkocsikat, míg odabent tartott a tanulmányi verseny. Nem kis megdöbbenést keltett, amikor pedagógusok, kísérő szülők az iskola épületéből kilépve megpillantották a megrongált autókat. A gépkocsik szélvédőjét, ablakait deszkával betörték, a karosszérián kövekkel ütöttek komoly, mély horpadásokat. 
Az iskolában Gárdonyi versenyt tartottak, erre hozott át három gyermeket saját autójával a noszlopi alpolgármester is. Városi Attila hírcentrumunknak azt mondta, saját autójában 100 ezer forint körüli lehet a kár, mivel neki csak a szélvédőjét törték be, de a mellette parkírozó autóknak az összes ablakát kiverték, a fényezést végigkarcolták, és ahogy a nagy nehéz kövekkel körbeütögették a gépkocsikat, azok fényezésén is komoly sérülések, horpadások keletkeztek.
A Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője, Dömölki Zsolt megerősítette, valóban történt autórongálás Devecserben, s ugyan vizsgálatot indítottak, azt már le is zárták, mivel az elkövetők gyermekkorúak.
Mivel a vandálok gyerekkorúak, tettüket nem lehet szankcionálni, nem büntethetők. 
A szülőket ugyan kötelezhetnék a kár megtérítésére, csakhogy információink szerint mindhárom gyermek családja segélyekből él, amire nem lehet ráterhelni a tetemes összeget.
A teljes írás itt olvasható !
Szerk;Posta S.