Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. december 16., hétfő

A vér nem válik vízzé...

Gázember vagyok,mondja Gáspár Győző -és mennyire igaza van- a tv2 Édes élet c."produkció"-ban.


Az a fajta kreativitás, ahogy a Gáspár család a másikat földbe döngöli a szavak szintjén, igazán nem semmi.

A hazugságvizsgálat után érthető okokból nem volt feszültségmentes a hazavezető út Gáspáréknál. Nem tudjuk ki hogy van vele, de az a fajta kreativitás, ahogy ez a család a másikat földbe döngöli a szavak szintjén lenyűgöz minket.
Például: "A rák egye ki a szivit neki. Hogy a jóisten küldjön neki meghívót. De olyan meghívót küldjön neki, hogy csak oda szóljon, a jóisten mellé!"

Más kérdés, hogy olykor nem csak a verbalitás játszik, hanem az ököl is. Kapott Győzi rendesen az Édes élet egyik adásában, bár öccse szerint "jobban a fejit kellett volna eltalálni!" A köpés pedig csak hab volt a tortán. Amennyiben megrendezett volt a jelenet, Gáspárék zseniális színészek-amit én kétlek,mert  szerintem "a rejtett erőforrás"ezen viselkedése az "eltérő kultúrából" eredendően fakad-a szerk.

Szerk;Posta S.

Szertefoszlott a devizahitelesek minden álma?

Döntött a Kúria!
Nem ütközik jogszabályba, sem jó erkölcsbe, nem uzsorás és nem színlelt szerződés a devizaalapú kölcsönszerződés - döntött a Kúria polgári kollégiuma jogegységi határozatában hétfőn. Az ilyen szerződésekben az adós viseli az árfolyamváltozás kockázatát.
A pénzügyi intézménynek tájékoztatási kötelezettsége van, aminek ki kell terjedni az árfolyamváltozás lehetőségére is – áll a Kúria döntésében. Ha egy bíróság a szerződés érvénytelenségét állapítja meg, elsősorban arra kell törekedni, hogy az érvénytelen pontokat kiküszöböljék, és ismét érvényessé tegyék a hitelszerződést.
Az egyoldalú szerződésmódosítás kapcsán pedig az Európai Bíróság határozatára vár a Kúria.(?)
A döntés szerint egy bírói szerződésmódosítás csak egy-egy konkrét szerződés esetén módosítja a feltételeket; vagyis nem érvényesíthetik az összes devizahitelre.
Wellmann György, a kollégium vezetője kitért arra is: a devizahiteles perek mögött meghúzódó gazdasági-társadalmi probléma káros következményeit nem lehet kizárólag jogi úton felszámolni és a megoldást nem lehet kizárólag a bíróságoktól várni. vg
Barta P.

Haldoklik a debreceni álltvásár.

Érdeklődés hiányában szinte teljesen kihalt az egykor jelentős forgalmat lebonyolító debreceni állatvásár – írja a hirado.hu
A piac egykor a Tiszántúl egyik legjelentősebb állatvásárát nyújtotta, azonban az elmúlt hét-nyolc évben ez folyamatosan alábbhagyott. Egy rövid időszakra meg is szűnt az egész, de az önkormányzat egyik cége újra üzemelni kezdte – emlékeztet a lap.
Mint írják, az egyik vállalkozó elmondása szerint „régebben több napon át is zajlott a vásár, hétfőn disznókat, kedden  marhákat, szerdán lovakat lehetett venni. Jellemző, hogy a hétfői napokon annyi sertés volt, hogy alig fértek el a piacon. Most pedig több a nézelődő, mint a jószág”. Egy másik eladó szerint még pár éve igazi állatvásárról lehetett beszélni, igaz, akkor is a török felvásárlók dobták fel a keresletet.
A Kossuth Rádió hanganyaga ITT hallható.
Barta P. 

Magyarország a világ leggazdagabb országa !?

606 nap munka után,havi bruttó 1 millió 250 ezer forint nyugdíj ugye nem is rossz ?

(Köszönöm nektek adófizetők, jól vagyok!) 

,
Közjogi méltóságok, akik halálukig kapják az elnöki nyugdíj magas összegét,így 800 ezer forint nettót kap még mindig havonta Schmitt az adófizetőktől. (Nos ezért mondom én én mindig,hogy Magyarország a világ leggazdagabb országa ahol mindezt megtehetjük.-a szerk.)

A volt köztársasági elnökök életük végéig a hivatalban lévő köztársasági elnök illetményével azonos összegű juttatásra jogosultak - írja a Magyar Narancs. Még 2008-ban az MDF-es Herényi Károly módosító indítványt nyújtott be a törvénnyel kapcsolatban. A javaslat szerint a volt miniszterelnökökre, a volt házelnökökre, az Alkotmánybíróság és a Legfelsőbb Bíróság volt elnökeire vonatkozó szabályok úgy módosultak, hogy az, aki a nyugdíjkorhatárt már elérte, rendszeres kereső tevékenységet nem folytat és kifejezetten kéri, szintén jogosult az elnöki nyugdíjra.
Emiatt jelenleg a három volt köztársasági elnök mellett egy volt legfelsőbb bírósági elnök - Solt Pál -, két volt miniszterelnök - Boross Péter, Medgyessy Péter -, három volt házelnök - Szabad György, Gál Zoltán, Katona Béla - és három volt alkotmánybírósági elnök - Németh János, Holló András, Bihari Mihály - is a hivatalban lévő utóda illetményével megegyező juttatásban részesül élete végéig. 
A lap által kikért adatok alapján a jelenleg elnöki nyugdíjban részesülő 12 volt közjogi méltóság e címen átlagosan havonta bruttó 1 millió 250 ezer forintot kap, ami nettó nagyjából 820 ezer forintnak felel meg. Ez összesen havonta 15 millió, évente pedig 180 millió, járulékokkal együtt közel 230 millió forint.
Kormányra kerülésekor a Fidesz megváltoztatta a törvényt, így újra csak a köztársasági elnökök részesülnek az elnöki nyugdíjban, de ez nem érinti a már megszerzett jogosultságokat.
Szerk;Posta S.