Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. december 21., szombat

"Én most vagyok először Pesten körülbelül másodjára..."

...mondja, (hazudja) zavarában a videón a kis "loptopos".

Az itt látható videón a szegedi illetőségű Maróti Zsolt és Sári Tamás nem tudnak számot adni arról, mit keres náluk a 250 ezer forint értékű eszköz. Érdemes megnézni, hiszen ilyen béna magyarázkodást még a sokat tapasztalt rendőrök sem hallottak.

 Youtube forrás

A Tolvajkergetők a téli hideg beálltával fokozta jelenlétét egyes budapesti szórakozóhelyeken, ahol rendszeresen a zseblopások. Jeladós laptopjuk, a Loptop szinte minden este eltűnik, ám nem sokáig, mert a legtöbb esetben a tettest már a kapu előtt tárt karokkal várják. 
A csibészek hihetetlenül pofátlanok, és gyakran még nekik áll feljebb, ha a lopott holmival elsurranva fülön csípik őket. 
Megosztotta;Posta S.

Ma kezdődik a tél !

A csillagászati tél az északi féltekén ma, 2013. 12. 21-én 12h 12 perckor  kezdődik és 2014. március 20-ig tart.


A tél a téli napforduló alkalmával kezdődik.  A napfordulóval a Napnak a Föld egyenlítőjéhez való helyzetét fejezzük ki.
A téli napforduló az az időpont,amikor  a Nap eléri legmagasabb déli pozícióját a Baktérítőn. Az északi féltekén a téli napfordulóig a Nap északról délre halad, utána pedig délről észak felé kezd mozogni.
Az északi féltekén ma  legrövidebb a nappal, és leghosszabb az éjszaka. És egy érdekesség hogy, a téli napforduló idején az Északi sarkkörön 24 órán át tart az éjszaka.
Barta P.