Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. január 13., hétfő

A dolgos emberek menekülnek Magyarországról.

Felmérések szerint 462 ezer magyar hagyta el hazáját, és ment ki Németországba vagy Nagy-Britanniába dolgozni. 
Kár, hogy a dolgos emberek menekülnek, nem a léhűtők. Csaknem félmillió ember hagyta el Magyarországot az utóbbi években azért, hogy jobb életet biztosíthasson magának Nyugaton. Gazdaságilag valamit mégis érezhetünk a dologból, a kintiek ugyanis rendszeresen utalnak haza összegeket.

A Népszava a Világbank adataira hivatkozva azt írta, tavaly októberig 2403 millió dollár érkezett a külföldön dolgozó magyarok hazautalásai révén az itthon maradt családokhoz, ami a GDP 1,8 százaléka. Lengyelországban ez az arány 1,4, Romániában és Szlovákiában 2,1, míg Csehországban 1,0 százalék.
 A kivándorolt 462 ezer ember a magyarországi lakosság 4,6 százalékát jelenti, a problémát pedig tovább növeli, hogy még csak nem is a bűnözők, vagy más káros társadalmi rétegnek tagjai, hanem többnyire az iskolázott, dolgos emberek távoztak.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.