Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. január 2., csütörtök

Legális pénzmosási lehetőség 2014-ben...

...már akinek van mit.
Stabilitás Megtakarítási Számlán elhelyezett összeg a befizetés időpontjában megszerzett jövedelemnek minősül, vagyis azonnal legálissá válik! (?) Megnyílt a "nagykapu"!

A napokban megjelent a Magyar Közlönyben a Stabilitás Megtakarítási Számla (SMSZ) elindításához szükséges végrehajtási rendelet - ismerteti a csütörtöki Népszabadság. 
A konstrukció lényege az, hogy az SMSZ-en elhelyezett összeg a befizetés időpontjában megszerzett jövedelemnek minősül, vagyis azonnal legálissá válik, amint elhelyezik azt a számlán. Akár a külföldről hazahozott, akár az itthon tartott, ám nem adózott pénzt is tisztára lehet így mosni, ráadásul időbeli korlát sincs, vagyis nemcsak a korábban, hanem az ezután keletkező jövedelmek kifehérítésének lehetőségét sem zárja ki.
Ilyen számlát minimum ötmillió forint befizetésével bármely magánszemély nyithat hazai pénzintézetnél, és bár pénzt elhelyezni csak egyszer lehet, SMSZ-ből bármennyit tarthat, akinek van mit befizetnie rá. A befizetett összeget öt év elteltével adómentesen lehet kivenni, de a pénzéhez korábban is bármikor hozzáférhet jogos tulajdonosa. Három éven belül azonban a személyi jövedelemadó dupláját, három és négy év között a száz százalékát, míg négy és öt év közötti "parkoltatás" esetében csak a felét kell megfizetni.

Az SMSZ törvényi feltételeit még júniusban alkotta meg a parlament Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető javaslatára, azonban az induláshoz még hiányzott a néhány részletszabályt tisztázó végrehajtási rendelet, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jegyez. A most megjelent jogszabály előírja például, hogy a bankoknak negyedévente jelenteniük kell a NAV-nak, hogy hány számlát nyitottak náluk, és azokra összesen mennyi pénzt fizettek be - olvasható a mai Népszabadságban.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.