Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. január 6., hétfő

Ma temetik Eusebiot.

Ma már el is temetik a hetvenegy éves korában, 2014. január 5-én elhunyt Eusebio da Silva Ferreira,  akit a világ egyik legjobb futballjátékosának tartottak. Halálát a szív és a légzőszervek leállása okozta.

Egykori klubja, a Benfica közlése szerint a temetést megelőzően, közép-európai idő szerint 17 órától egy a Luz Stadionhoz közeli templomban lesz a búcsúztatás. Eusebio kívánságának megfelelően koporsóját kora délután körbeviszik az arénában, hogy a szurkolók végső búcsút vehessenek tőle.
A  focista az utóbbi években már többször kórházba került különböző egészségügyi problémákkal. 2012 júniusának végén egy agyérgörcs miatt a lisszaboni Luz kórházba szállították, s mintegy két hetet töltött ott.
A portugál labdarúgás történetének legnagyobb játékosa az akkor portugál gyarmatnak számító Mozambikban született és nevelkedett. 
Ő volt az első afrikai labdarúgó, aki világhírű lett. A válogatottban 64 találkozón szerepelt és 41 gólt szerzett.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.