Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. január 29., szerda

Rettegjetek vaterázók!

Súlyos szankciókkal sújthatja a NAV a 2011. december 31-e előtti, még el nem évült időszakra vonatkozó ellenőrzések során azokat a magánszemélyeket, akik rendszeresen, ellenérték fejében ingóságokat értékesítettek (például az internetes aukciós oldalakon), de az adókötelezettségüket nem az önálló tevékenységre vonatkozó szabályok szerint teljesítették. 
A Kúria ugyanis jogegységi határozatban kimondta: 2011. december 31-éig akkor is üzletszerű volt a rendszeresen, ellenérték fejében végzett ingó értékesítés, ha a magánszemély nem jelentkezett be az általános forgalmi adó (áfa) hatálya alá, vagyis nem kért adószámot.

"Az adóváltozások dzsungelében most leltünk rá a Kúria 3/2013.KMJE jogegységi határozatára, amely a szja-törvénynek az ingó vagyontárgy átruházásából származó jövedelemre vonatkozó – 2011. december 31-éig hatályos – adózási szabályainak egységes értelmezéséről szól.

A jogegységi határozat előzménye az volt, hogy a Kúria két pénzügyi ítélkező tanácsa – azonos (a szja-törvény 2012-től hatályos módosítását megelőző) időszakra nézve, és azonos jogszabályi keretek között – érdemben eltérően határozta meg az ugyanolyan jellemzőket mutató ingó átruházás adókövetkezményeit:
"-olvasható a teljes írás az adózóna honlapján!
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.