Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. január 27., hétfő

Változások várhatóak !

... a KRESZ-ben!
Forradalminak nem nevezhető, viszont a gyakorlatban már meghonosodott változások kerülhetnek be a KRESZ-be !

A teljesség igénye nélkül: Az autópályákon már rutinnak számít, hogy az autós vészvillogójával jelzi a mögötte haladóknak, ha egy torlódás hirtelen megállásra kényszeríti. A gyakorlat a jövőben a Kresz előírásai közé is bekerülne.
Bár eddig is sok helyen működik, a jövőben hivatalosan is engedélyeznék, hogy a közlekedési lámpák mellett egy kijelzőn visszaszámláló mutassa a váltásig hátra lévő időt. 
Ha az ország összes lámpáját kiegészítenék ilyennel, abba viszont kis túlzással belerokkanhat a költségvetés.

És végre, a társadalmi nyomásnak engedve, (?) ezentúl az út mellett elhelyezkedő vallási intézményeket is tábla jelöli, sőt! A templom piktogramra rajzolt kereszt mutatja a jövőben, hogy itt katolikusok találhatók, nehogy véletlenül egy református közösségbe kerüljön a gyanútlan vendég. 
Az EU-ban már több helyen megszokott gyakorlatnak megfelelően, a jövőben nálunk is tájékoztató táblák jelezhetik a vendégeknek, hogy az adott településen milyen vallási intézmények találhatók, s azok mikor tartanak szertartást.
A Kresznek az e-útdíj bevezetéssel egyidejűleg hatályba lépett módosítása megtiltotta a 7,5 tonna össztömeg feletti tehergépjárművek átmenő forgalmát az alsóbb rendű úthálózaton. Az üzemeltetési tapasztalatok alapján azonban egyes térségekben az előzetesen becsülttől jelentősen elmaradó, kismértékű átterelődés mutatható ki a díjköteles szakaszokról a mellékutakra. 
A jogalkotó ezért a helyi kereskedelem és gazdaság élénkítése érdekében a megyén belüli célforgalomban enyhíti a korlátozást. A súlyhatár általánosságban 12 tonnára nő, ezzel gyakorlatilag a kéttengelyes tehergépkocsik teljes köre bekerül a kedvezményezettek közé.
A társadalmi egyeztetés alatt lévő javaslatokat egy-két hónap múlva fogadhatják el, s azok a következő napon életbe is léphetnek.
forráshír 
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.