Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. február 26., szerda

Azért vannak még országok...

...ahol a férfi-nő kapcsolatot tartják normálisnak !

A homoszexualitást az eddiginél szigorúbban büntető törvény hatályon kívül helyezésére szólította Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár Ugandát.
Az ugandai jogszabály fokozhatja az előítéleteket a homoszexuálisokkal szemben, és növekvő zaklatásukhoz vezethet. (Mert ugye a "homóság" az egy természetes állapot!?-a szerk.)
Ezért Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár azt kérte, hogy az első adandó alkalommal vonják vissza vagy vizsgálják felül.
Yoweri Kaguta Museveni ugandai elnök hétfőn írta alá a jogszabályt, amelynek alapján a „sorozatos bűnelkövetők” akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatnak. A törvény már a homoszexualitás nyilvános támogatását is szankcionálja.
A Melegek, Leszbikusok, Biszexuálisok, Transz- és Interszexuálisok Nemzetközi Egyesülete (ILGA) felhívta a figyelmet, hogy az ugandai helyzet egyáltalán nem egyedülálló: hét országban halálbüntetés is jár azért, ha valakinek homoszexuális. Ilyen Irán, Szaúd-Arábia, Jemen, Szudán, Nigéria, Mauritánia és Szomália.

Ugandához hasonlóan életfogytiglani börtönbüntetés járhat a melegeknek Tanzániában, Malajziában, Guyanában és Bangladesben. Marokkóban, Kenyában és Jamaicában pedig akár 14 év börtön is járhat nekik – számol be a The independent angol hírlap.


A színek jelentése:
Fekete: halálbüntetés
Bordó: 14 évtől, akár életfogytig is tartó börtön
Vörös: akár 14 év börtön
Narancssárga: börtön, de nem világos, hogy milyen időtartamra.
Sötétszürke: a homoszexualitás büntetendő, de nem tudni, mivel.
 Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.