Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. február 14., péntek

Bálint napi gondolatok.A Valentin -Bálint- nap egy mondvacsinált ünnep. Semmi értelme.  Nagyon nem szeretem ezt az idióta Nyugat-majmoló "ünnepet", az összes plüss szívecskével és egyéb giccsel együtt. 
Az egész csak az üzletről szól, a világon semmi romantika nincs egy kötelezően megvett rózsacsokorban. Főleg ha egy pár az év többi 364 napján fát vág egymás hátán. Semmi értelme a világon. Csakhogy amivé lett, meg amit mi itt átvettünk belőle,az szinte csak a biznisz. 
És kevesen értik hogy miért lett átvéve, mikor megvan nekünk a saját. 
Kíváncsi vagyok, a külföldi országok közül vajon hányan majmolják/teszik magukévá a magyar szokásokat? Pl., amikor a menyasszony hátradobja a csokrát, és az a lány fog leghamarabb férjhez menni, aki elkapja,vagy ha az ifjú pár valamelyik szülője nem érte meg gyermekei esküvőjét, szokás volt a temetőbe kivinni a menyasszonyi csokrot. 
Ezek jó vagy rossz szokások, de mindenesetre magyarok. Meg kell próbálni elvonatkoztatni attól, amit a médiumok ömlesztenek az emberekre.
Ti mit gondoltok? 
Ettől függetlenül az "igazi" Bálintoknak nagyon boldog névnapot kíván(ok) a Sámsonkerti Magazin nevében is...Barta Péter.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.