Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. február 8., szombat

Hogy is van ez?

Tiltott szónak minősítette a parlament a "cigánybűnözés" kifejezést egy ügyrendi állásfoglalásban. Erre azt követően került sor, hogy a Jobbik panasszal élt, amiért Ujhelyi István szocialista ülésvezető tavaly novemberben megvonta a szót Novák Elődtől, mert a cigánybűnözést cigánybűnözésnek nevezte. 
Az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság, amely a házszabályi rendelkezések értelmezéséért is felelős, úgy döntött, Ujhelyi István jogszerűen járt el Novák Előd elnémításakor. A bizottság szerint ugyanis a jobbikos képviselő felszólalása során „az Országgyűlés tekintélyét, illetve valamely csoportot sértő kifejezést használt”.

Novák Előd parlamenti képviselő pénteki sajtótájékoztatóján erről úgy vélekedett, a cigánybűnözés kifejezés kizárólag kriminológiai fogalom, az semmilyen diszkriminációt nem tartalmaz. Emlékeztetett: "a Jobbik soha, egyetlen esetben sem nyújtott be olyan törvényjavaslatot, amely bármilyen módon különbséget tett volna bőrszín, vagy egyéb hovatartozás alapján ember és ember között." 

Lakatos Attila-Borsod megyei cigányvajda- állásfoglalása erről a kérdésről ...
...már pedig ő jobban tudja ! (alfahír és youtube forrás.)
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.