Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. február 12., szerda

Konditermek,apartmanok 112 millióból...

....hogy kényelmesebb legyen a "menekülteknek" a debreceni táborban !


Ismét a debreceni menekülttábor ügyében tartott sajtótájékoztatót a Jobbik a párt Hajdú-Bihar megyei irodájában. Ezúttal Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő és Ágoston Tibor képviselőjelölt számolt be a befogadó állomással kapcsolatos legújabb fejleményekről.
Kulcsár Gergely elmondta: új férőhelyekkel, fürdőszobákkal, apartmanokkal bővül a Sámsoni úti menekülttábor. Az egyik épületben a közösségi tereket alakítják át kényelmes apartmanokká. Az alagsort is átépítik, és közösségi funkciók (mosókonyhák, imaszobák), valamint irodák és raktárak befogadására teszik alkalmassá. Továbbá a lakók komfortérzetét szolgálják majd a teakonyhák, konditermek, a rekreációs és sporttermek. Mindezen munkálatok 112 millió forintba kerülnek.
A jobbikos honatya emlékeztetett: tavaly kilencszeresére nőtt a 2012-es évhez képest a bevándorlási hivatalhoz benyújtott menedékjogi kérelmek száma. A szervezet fennállása óta még soha nem regisztráltak ilyen magas számot, csak júniusban kétszer annyian kérelmeztek menekült státuszt, mint 2012-ben egész évben. Ez tavaly egymilliárd forint többletterhet jelentett az adófizető állampolgároknak.

Kulcsár Gergely megjegyezte: amíg a "menekültek" komfortérzetének fokozására százmilliós nagyságrendben költ az állam, addig a devizahitelesek megmentésére a mai napig sem körvonalazódik megnyugtató megoldás. 
A képviselő rámutatott: a Jobbik a befogadó állomás környékén lakó emberek többségének véleményét képviseli, és ezeket a polgárokat is felháborítja, hogy több mint 100 millió forintból teszik komfortosabbá a tábort, miközben a tábor lakói hangoskodnak, garázdálkodnak, bűnöznek.
Ágoston Tibor, a választókerület jobbikos képviselőjelöltje kijelentette: "A Jobbik továbbra is a tábor elköltöztetését tartja helyesnek, de addig is azt várjuk a belügyminisztertől, hogy nyilvánítsák zárt táborrá az egész befogadó állomást, azaz ne járhassanak ki a lakói" - fogalmazta meg a megoldást a képviselőjelölt, majd hozzátette: - "Mivel eddig ez a kérésünk süket fülekre talált, ezért aláírásgyűjtést kezdeményezünk a környéken lakók körében. Arra várjuk a választ a polgároktól, támogatják-e a Sámsoni úti befogadó állomás zárt táborrá nyilvánítását."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.