Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. február 4., kedd

Miért is nem meglepő ez az intézkedés ?

Orbán lefújta a Szabadság téri emlékmű avatását !
A választásokig biztosan nem állítják fel a német megszállás emlékművét a budapesti Szabadság téren- írja a Népszabadság.
A kormány 2013 utolsó napján döntött a szoborállításról, amit nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak minősített, kiemelve a normál hatósági engedélyezési körből. A határozat szerint az emlékművet 2014. március 19-én, a német megszállás 70. évfordulóján állították volna fel. A lap információi szerint ezt az időpontot halasztják a kormányhatározat megváltoztatásával. A Népszabadság szerint Orbán Viktor maga döntött arról, hogy a választások előtt nem állítják fel a szobrot, részben mert várhatóan mégsem készülne el a mű az évfordulóra, másrészt pedig a széles körű tiltakozás, de különösen a Mazsihisz bojkott-fenyegetése késztette a halasztásra.

"Ahogy beszámoltunk róla korábban, a Mazsihisz vasárnapig adott haladékot a kormánynak,(???) hogy három témában is olyan javaslatokat adjon, melyeket követően továbbra is tudnak együtt dolgozni! "-olvasható a atv.hu honlapján.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.