Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. február 8., szombat

„Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy”...

...így is meg lehet közelíteni a rezsicsökkentést !

"Rezsicsökkentésre ugye azért van szükség, mert állítólag Magyarországon a legdrágább a lakossági energia. Miután számtalan fórumon számtalan médium és szakértő csípőből cáfolta e kijelentést, a kormánypárt annyit finomított: vásárlóerő-paritáson számolva, nálunk a legdrágább a lakásfenntartás. 
Még ez sem teljesen igaz, de már nagyon közel van a valósághoz. 


A kulcsszó pedig a vásárlóerő-paritás (hű, de csúnya egy kulcsszó), vagyis a „nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy” elve alapján: nem az energia drága, a fizetésünk kevés.
Ahhoz, hogy közelítsen egymáshoz e két érték, az egyiket növelni kéne, a másikat csökkenteni – a végeredmény alapvetően ugyanaz lenne. Azonban növelni a fizetések reálértékét nagyon nehéz és fárasztó foglalatosság egy kormánynak. 
Rengeteg dologra kéne figyelni, növelni a GDP-t, az ország termelékenységét, a versenyképességet, a foglalkoztatást, a forint értékét. Mindez – szemmel láthatóan – nem megy. Túl komplex, túlontúl a tündérmesék kategóriájába tartozik. Azokra a vizekre ez a gyorsnaszád nem evez. Marad az egyszerűbb – és kártékonyabb – megoldás: csökkentjük az egyenletben szereplő másik összetevőt. Ennél mi sem egyszerűbb, elvégre"...itt tovább olvashatod!
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.