Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. február 23., vasárnap

Európa "szeret" minket !

A szlovákok is használhatják a Tokaj megnevezést, mivel a kizárólagos birtoklásáért vívott szóhasználati és szófaji csatában Magyarország alul maradt az Európai Bíróság döntését követően. 
S bár a palackozott borok így hasonló névvel kerülnek a polcokra, ez nem feltétlenül jelent azonos minőséget.(...és ez a szégyen!-a szerk.)

 Az Európai Bíróság múlt csütörtökön utasította el a tavaly novemberben benyújtott magyar fellebbezést a „Tokaj” márkanév ügyében azzal, hogy kimondta: nem minősül megtámadhatónak a „Vinohradnícka oblast' Tokaj” szlovák név uniós nyilvántartásba jegyzése.
Magyarország a bírósági perrel azt szerette volna elérni, hogy ilyen eredetmegjelölés ne szerepelhessen az uniós nyilvántartásban. 

(Megjegyzés; "A Tokaji borvidék egységes, határon átnyúló borvidéket képez: a terület 90 százaléka nálunk, 10 százaléka pedig a szomszédba nyúlik át, és mint ilyen, az uniós jogszabályok alapján földrajzi oltalmat élvez!" ?) 
A döntés értelmében „a szlovákiai termelők továbbra is a piacra vihetnek a magyarnál gyengébb minőségű borokat a Magyarországon oltalom alatt álló Tokaj elnevezéshez nagyban hasonló márkanév alatt. Ez pedig a fogyasztók megtévesztését eredményezheti” – áll a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának közleményében. (Forráshír)
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.