Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. február 15., szombat

Nevén kell nevezni a problémát...

...mondta nemrég a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak migrációs kérdésekben  nyilatkozva Viviane Reding uniós biztos.-olvasható a vs.hu portálon.
Az emberek és a munkaerő szabad áramlásával kapcsolatos vitában az igazi problémát az Európában élő 10-12 millió roma jelenti Viviane Reding uniós biztos szerint.

A politikus a bolgár és román EP-képviselők által az Európai Parlamentbe szervezett konferencián sem tett másként. 
Hadd nevezzem meg a problémát: a problémát a romák jelentik” – mondta az igazságügyi kérdésekben, alapvető jogokban és állampolgársági ügyekben illetékes luxemburgi EU-biztos, az Európai Bizottság alelnöke, aki úgy ítéli meg, hogy a nagy családokban, gyakran szörnyű szegénységben élő romák integrációja kiemelten fontos feladat az Unió számára. (Bár ez még az utolsó pár száz évben senkinek sem sikerült,de hajrá,-a szerk. )
Reding szerint a munkaerő szabad áramlását biztosító uniós alapjog kötelezettségekkel is jár. „A migráció szabadsága nem egyenlő a szociális segélyek igénylésének szabadságával.”
Reding úgy látja, a segélyekkel való visszaélés, a szociális juttatások reményében történő költözés elsősorban a romák körében gyakori. 
A probléma megoldását csak nehezíti, ha a cigány gyerekeket nem járatják iskolákba, hiszen így nem lehet őket integrálni, (mert ha járnának akkor lehetne?-ez persze csak költői kérdés-a szerk.) és generációról generációra egyre nagyobb léptékben teremtődik újra a szegénységi migránsok rétege.
Reding kiemelte, hogy a politikusok és a média részéről még sosem érte ennyire erős támadás az egyik alapvető európai jogot, az emberek és a munkaerő szabad áramlását. 
Szerinte ideális esetben mindenki a saját országában maradna, de az embereket hajtja a szegénység a gazdagabb országok felé.
Szerk;Posta Sándor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.