Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. február 27., csütörtök

Sokat akar a "szarka"...


Egyre többen ülik le adósságukat fogházban, mert a rájuk kiszabott bírságot nem tudják megfizetni. Aki 30 napig nem rendezi tartozását, ügye a bíróság elé kerül, ott pedig a pénzbüntetést elzárásra változtatják át. Nem csak a bíróságoknak jelentenek pluszmunkát, de az állam is kétszer bukik a börtönt választó szabálysértőkön.Hat óra közmunka vagy egy börtönben töltött nap ötezer forintot ér, egy napi fogva tartás viszont nyolcezer forintjába kerül az államnak! Jó üzlet.  (Így jár az aki tizenkét milliárdért vásárol traffipaxot,hogy még jobban lehúzza az egyébként is agyonadóztatott autósokat. Erre szokták mondani hogy " visszanyal a fagyi"-a szerk.)  Jelentős mértékben emelkedett a bíróságok elé kerülő szabálysértési ügyek száma 2013-ban is.Tavaly csaknem harminchatezer ilyen szabálysértési bírság átváltoztatásáról szóló ügy aktája került a bíróságok elé.  A nem fizetők aránya pedig hónapról-hónapra tovább nő. Csak napi szinten három-négyszáz rózsaszín dosszié érkezik a bíróságokhoz, melyekben a nem fizetők aktái találhatóak. Ez január eleje óta összesen már most 5000 ügyet jelent - derül ki a hír24 riportjából.  Törvényszéki statisztikákból az is látszik, hogy az ország nyugati részéből kelet felé haladva csökken a fizetési hajlandóság. Amíg Győrben a szabálysértők 24,5 százaléka tudott időben fizetni, addig Debrecenben 13 százalékuk, Miskolcon pedig csak minden 10. ember tudta rendezni a tartozását. Szerk;Posta S.

1 megjegyzés:

  1. Érdekes módon az agresszív, és a közlekedőkre valóban veszélyes vezetők kiszűrését nem szorgalmazzák, mert az mozgással, munkával járna. Tehát nem a balesetek megelőzése a valódi cél, hanem a pénzbeszedés mindenért, mindenáron. Ez van a nem működő gazdaság helyett, ebből pénzelik önmagukat és sleppjüket a vezetőink. Nyilván a "korszerűbb" eszközökkel más is megfigyelhető, rögzíthető. Ki kivel, hol, mikor, stb. A totális lefogás! Miért van erre szükség? Erre csak egy hatalmát féltő diktatúrában van szükség. Bármely tüntető csoport megszámolható, az arcok rögzíthetők, kell ennél több..?

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.