Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. március 11., kedd

A Windows 8 a legsebezhetőbb ?

Meglepő következtetésre jutott egy ismert biztonsági cég: a Windows 8-at tartja a legsebezhetőbb operációs rendszernek piacon lévő családtagjai közül.

Kép;Secunia forrás
A Secunia biztonsági cég egyik legfrissebb, a sebezhetőséget vizsgáló kutatása szerint jelenleg a Windows 8-at fenyegeti a legtöbb veszély a piacon lévő Windows-platformok közül, mivel a 8-as operációs rendszer jóval több sebezhetőséget tartalmaz, mint a korábbi verziók.
Az állítás enyhén szólva is meglepő, hiszen a Microsoft hangoztatta, hogy kiemelt figyelmet fordított az új operációs rendszer biztonságára, és ez minden bizonnyal így is van. Azonban van egy kis bökkenő a rendszerben, és ez a Flash. Az Adobe Flash Playert ugyanis a Microsoft beépítette az Internet Explorer 10-be, így a Flash közismert sebezhetősége az IE-re, és így a Windows 8-ra is hatással van, függetlenül attól, hogy a Flash kódja nem a Microsofttól ered.
A Secunia jelentéséből kiderül, hogy miközben a Windows XP, a Vista és a Windows 7 nagyjából ugyanannyi biztonsági rést azonosítottak, a Windows 8-nál 54-gyel megugrik ez a szám – a Secunia egyértelműen a Flasht teszi ezért felelőssé.
Bejegyezte;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.