Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. március 31., hétfő

Egy ország,...ahol fejre áll a "törvény"?


Március 31-én a Debreceni Ítélőtábla Elek Balázs vezette tanácsa tárgyalja B. Péter rendőr hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatti ügyét. Az elsőfokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2013 decemberében felmentette.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 1999-től a Záhonyi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedési Osztályán dolgozott, majd 2009-től körzeti megbízott a Tuzséri Körzeti Megbízotti Csoport tagjaként.
2012 februárjában a vádlott és társa Tuzsér községben teljesített szolgálatot. Délelőtt észlelték, hogy I. Attila gépkocsijával úgy közlekedik, hogy kanyarodás közben nem használja az irányjelzőt. 
A rendőrök megállították I. Attilát, ekkor látták, hogy az autóban gyermek is utazik, aki semmilyen biztonsági eszközzel nem volt ellátva. 
Az intézkedés közben I. Attila észrevette, hogy közmunkás rokonai közelednek, akik kiabálva felelősségre vonták a rendőröket. Ezen felbátorodva I. Attila a helyszínt el akarta hagyni, kezét felemelte, ezért az intézkedés akadályozása miatt a vádlott (?) és társa megbilincselte, majd a rendőrautóba ültette. 
A közmunkások közül B. Milán sértett közeledett a rendőrök felé és felszólításra sem állt meg. Mivel olyan közel ért B. Péter vádlotthoz, hogy az intézkedést akadályozta, ezért őt a vádlott kis erővel magától eltaszította. B. Milán ettől hanyatt esett a háta mögött lévő hókupacon, majd felugrott és elszaladt. B. Milán sérülést nem szenvedett. B. Milán a törvényes határidőn belül magánindítványt terjesztett elő. 
A Civishír nyomán 
Szerk; Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.