Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. március 17., hétfő

Már megint egy "Ostoba, és betarthatatlan törvény" !

Gyakorlatilag betiltja az utcai fényképezést a március 15-én életbe lépő új Polgári törvénykönyv Magyarországon - figyelmezteti olvasóit a brit The Guardian. 
A március 15-én életbe lépő új Polgári Törvénykönyv szerint csak akkor lehet nyilvánosságra hozni egy fotót, ha minden egyes rajta szereplő ember hozzájárult a közléshez. Ez gyakorlatilag a sajtófotó halálát jelenti, de egy átlagember is könnyen a bíróság előtt találhatja magát, ha egy olyan fotót oszt meg, mondjuk a Facebookján, amelyiken olyan ember szerepel, akitől nem kapott engedélyt a publikálásra.

Bár a lap szerint az illetékesek úgy vélik, az új szabályozás illeszkedik az eddigi gyakorlathoz, a magyar fotós- és jogászszakma sem tudja, hogy mit kezdjenek a helyzettel. A lap budapesti riportere Daniel Nolan Stiller Ákost, a HVG fotósát, Magócsi Mártont, az Origo képszerkesztőjét, és Bognár Eszter jogászt kérdezte.
"Ostoba, és betarthatatlan törvény! Készíthetünk ezután fotókat idegenekről? Például emberekről, akik egy kirakatot néznek? Először exponáljuk, és aztán kérjünk engedélyt, vagy előzetes hozzájárulás nélkül nem is kattinthatunk?” – teszi fel kérdéseit Stiller.
Magócsi szerint, ha az utóbbi szokás lesz érvényben, Magyarországon nem születnek többé valósághű képek!...a teljes írás ITT olvasható.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.