Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. március 31., hétfő

Nyíradonyi történet.

Visszaesőként 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte a Debreceni Törvényszék azt a férfit, aki még 2004-ben molesztált egy rokon kislányt Nyíradonyban.
A vádirat szerint az akkor 10 éves kislány a nyári vakáció idején töltött el néhány napot rokonainál, ahol a nagybátyja négy estén is szexuálisan molesztálta. A gyerek éveken keresztül nem beszélt a vele történtekről, így a szülők nem fogtak gyanút, még annak ellenére sem, hogy a sértett, aki addig második apjaként tekintett a vádlottra, az eset után soha többé nem fogadta el a család szünidei meghívását. 
A történtekre azt követően derült fény, hogy a lány először az iskolapszichológusnak mondott pár szót az esetről, amikor az a magatartászavarai miatt kezelte, majd 18 évesen a szülei előtt is elszólta magát. A sértettet ugyan a bíróság a vádlott távollétében hallgatta meg, de a ma 20 éves lány még így is nagyon megviselten nyilatkozott a gyermekkori zaklatásról.
A vádlott végig tagadta a bűncselekmény elkövetését, de a sértett, a szakértők és a tanúk vallomásai is rendre cáfolták a vádlott védekezését. Kiderült az is, hogy a férfinak volt más hasonló ügye is: 2012-ben hasonló módon zaklatott egy másik tizenéves kislányt - felesége unokáját - is, aki gyámhivatali döntés alapján került az ő gondozásába; ezen ügy miatt épp idén februárban ítélte 9 év 10 hónap fegyházbüntetésre a Debreceni Járásbíróság. A mostani esetben a bíróság felügyelete alatt álló, 12. életévét be nem töltött sértett sérelmére, erőszakkal és folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszakban mondta ki bűnösnek a férfit, aki 7 év szabadságvesztést kapott.
A Debreceni Törvényszék ítélete nem jogerős, mert az ügyész, a vádlott és védője is 3 nap gondolkodási időt kért.
(HavariaPress)
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.