Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. április 14., hétfő

102 éve, április 14.-én történt.

1912. április 10-én délben indult végzetes útjára az RMS Titanic nevű óceánjáró. A hatalmas, elsüllyeszthetetlennek hitt vízi jármű a southamptoni kikötőből tartott New York felé, ám pontosan 102 éve, április 14-én olyasmi történt, ami megpecsételte a hajó és az utasok nagy részének sorsát: jéghegynek ütköztek, és a Titanic hamarosan elsüllyedt.
A fedélzetén ekkor 1316 utas és a 891 főből álló legénység tartózkodott, vagyis összesen 2207 személy.
A katasztrófát összesen 705-en élték túl.

A Titanic a katasztrófa előestéjén több jégjelentést is kapott, hasonló útvonalon haladó hajóktól. A távírászok túlterheltsége miatt azonban ezek egy része nem jutott fel a hídra az ütközés előtt. Mindazonáltal Smith kapitány és a tisztek is tudtak a veszélyzónáról, máig nem tisztázott, hogy miért nem csökkentették a szokásoknak megfelelően a sebességet.
Sokáig úgy tartották, hogy azalatt a közel két óra alatt, amíg elsüllyedt a Titanic, egy darabban volt, ám későbbi bizonyítékok szerint már azt mondták, kettő, a tenger fenekén három részre szakadt.

A kettétörést is bemutató animáció a süllyedésről (wikipedia forrás.)
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.