Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. április 8., kedd

Ég veled, Windows XP!


A mai nap történelminek nevezhető az informatika történetében, hiszen a Microsoft magyar idő szerint az esti órákban kiadja a Windows XP utolsó biztonsági javításait, ezzel pedig véglegesen megszünteti az OS kiterjesztett terméktámogatását. 
A mai javító kedd után csak a Custom Support programban résztvevő, elképesztő összegeket a patchelésért kifizető kormányok és vállalatok kaphatnak frissítéseket hozzá.

A Windows XP minden idők legsikeresebb operációs rendszere 2001. október 25-én vált általánosan elérhetővé, amely 12 éve, 5 hónapja és 2 hete volt. Sajnos az eladott licencek számáról nincs információ, azonban a Microsoft állítása szerint a forgalmazása során olyan 1 milliárd számítógépre lett előtelepítve. 
Jelenleg a Windows XP Kínában a legelterjedtebb, a helyi számítógépek bő felén fut az operációs rendszer.
A még mindig Windows XP-t futtató számítógéppel rendelkezőknek innentől kezdve nem javasolható az operációs rendszer használata, hiszen nem érkeznek hozzá biztonsági frissítések.

Az elkövetkező hónapokban a Start menüt kapó Windows 8-cal nem rokonszenvezők Windows 7-es számítógépet újonnan és használtan egyaránt vásárolhatnak.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.