Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. április 22., kedd

Egyenlő bánásmód ?

A helyszíni, közúti ellenőrzést végző pénzügyőrök az év eleje óta lefoglalhatják a megállított teherautó szállítmányát, a közadósságot felhalmozó személy gépkocsiját  (ez nem vonatkozik ám mindenkire,lásd az írást itt - mert ugye ők "rejtett erőforrások"- a szerk.)vagy a helyszíni vizsgálat alá vont gazdasági szereplő raktárkészletét, üzlethelyiségének berendezéseit. Suller Attila, a NAV jövedéki ügyekkel foglalkozó szóvivője elmondta: az elmúlt két hónapban nagyjából háromszáz alkalommal éltek a lehetőséggel a pénzügyőrök.
Az esetek megközelítőleg kétharmadában az adótartozást a helyszínen kifizették az érintettek, vagy más módon, például banki átutalással haladéktalanul gondoskodtak a hiányzó összegek lerovásáról. A többi ügyben a NAV emberei lefoglalták az árut, a tételek együttes értéke — a hiányzó adó nagyságához igazodóan — meghaladta a kétszázmillió forintot.
Ha köztartozásra derül fény, a pénzügyőrök — az út mentén — azonnal hozzálátnak a végrehajtáshoz: kiállítják a jegyzőkönyvet, és felszólítják az adóst, hogy intézkedjen a hiányzó összeg megfizetéséről. 
A köztartozás befizetésének hiányában az adóvégrehajtók — a fuvaros megérkezésekor — lefoglalják a megrendelő telephelyéről a készletet. Ha az adósságot így sem egyenlítik ki, az árut a hivatal értékesíti. Hasonló a helyzet, ha magának a fuvarozócégnek van végrehajtható köztartozása, akkor — lényegében azonos ügyintézéssel — a kamiont foglalja le a NAV — mondta Suller Attila, megjegyezve: ha a fuvarozó hat hónapon belül nem rendezi tartozását, a járművet kivonhatják a forgalomból, s ezután eladják.
dehir nyomán; megosztotta Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.