Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. április 22., kedd

Miért is vagyunk eladósodva?

Egy felmérés szerint a fizetésképtelenségi okok között még mindig meghatározó a munkanélküliség. Az esetek mintegy háromnegyedében az alacsony vagy nem létező jövedelem vezet a magyarok eladósodásához. 
 
Miközben az eladósodást kiváltó tényezők között a munkanélküliség még mindig vezető helyen szerepel; ez a szám némiképp csökkent 2013-hoz képest - mutatott rá az Intrum Justitita követeléskezelő cég fizetésképtelenséget vizsgáló felmérése.
Míg 2013-ban az adósok közel felét érintette ez a probléma, idén már csak (?) a felmérésben résztvevők 43 százaléka jelölte meg a munkanélküliséget a fizetésképtelenség elsődleges okaként.
 
A bankszektorban történő letiltások aránya lényegesen magasabb (25%) a telekommunikációs és közmű szektorban tapasztaltnál (10%). A felmérésből jól látszik, hogy még mindig a telefon- és internetszámlákkal csúszunk meg először.
Az ilyen típusú számlafizetések elmaradása mögött általában rövid távú problémák állnak, míg a bank szektorban már inkább olyan okok vannak jelen, amelyek a havi rendszeres jövedelem elmaradásához kapcsolódnak; aki banki tartozásaival elmarad, az jellemzően már egyéb tartozást is felhalmozott - derül ki a felmérésből.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.